1. Home
  2. Video
  3. Schaeffler preradio Audi RS3 i poigrao se sa Porscheom i Lambom (Video)
Schaeffler preradio Audi RS3 i poigrao se sa Porscheom i Lambom (Video)
0

Schaeffler preradio Audi RS3 i poigrao se sa Porscheom i Lambom (Video)

381
0
Podelite sa prijateljima:

Električni pogonski sklopovi poseduju ogroman potencijal da promene način na koji se ponašaju performantni automobili. Momentalno dostupan maksimalan obrtni momenat omogućava nestvarna ubrzanja, dovoljno upečatljiva da neki elektromobili sa lakoćom mogu da ostave iza sebe brojne superautomobile.

Sam vrh trka električnih automobila, predstavljen je kroz takmičenje Formula E. Schaeffler, glavni sponsor Formula E tima Audi Sport ABT, odlučio je da predstavi svoj električni pogonski sklop, tako što ga je instalirao u performantni model Audi RS3.

Tako prerađen Audi, poneo je naziv Schaeffler 4ePerformance. Pogonski sklop isporučuje neverovatnih 1.180 konjskih snaga, što je dovoljno da ovaj automobil ubrza iz mesta do 200 km/h za manje od 7 sekundi. Samo da napomenemo da tokom testova, veoma agilnim smatramo automobile koji ubrzavaju za toliko sekundi, ali do brzine od sto kilometara na čas.

Kako bi Schaeffler 4ePerformance demonstrirao za šta je sposoban, na crtu su mu izvedeni Lamborghini Huracan Performante i Porsche 911 GT2 RS. Lamborghini koristi V10 motor zapremine 5,2 litra (640 ks / 600 Nm) dok Porsche poseduje biturbo redni šestocilindarski agregat zapremine 3,8 litara (700 ks / 749 Nm).

Kako je Schaeffler 4ePerformance odigrao protiv atraktivnog dvojca, odnosno kako im je uradio isto što i Paris Saint Germain našoj Crvenoj Zvezdi, pogledajte u video klipu iznad. Glavna zabava (ukoliko ne govorite nemačkim jezikom) počinje sa startom sedmog minuta (6.00.01).

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments