1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik atraktivnog modela Kia Stinger zavisi od uspeha aktuelne generacije
Naslednik atraktivnog modela Kia Stinger zavisi od uspeha aktuelne generacije
2

Naslednik atraktivnog modela Kia Stinger zavisi od uspeha aktuelne generacije

171
2
Podelite sa prijateljima:

U formi koncepta, još 2011. godine je prikazan model Kia GT. Sedam godina kasnije, Stinger je debitovao i pokupio brojne simpatije publike, pre svega na osnovu fenomenalnog dizajna. Nema sumnje da je Stinger veoma efektno oruđe u rukama kompanije, kako bi se podigla svest o tome šta sve korejska marka može da ponudi tržištu, ali to ne podrazumeva automatski da će biti razvijena druga generacija ovog modela.

Jedino u slučaju da se Stinger na tržištu dokaže dovoljno visokim obimom prodaje, kompanija će razviti novi model sa istim oznakama. Ovo su reči koje je na Salonu automobila u Parizu izgovorio Gregorii Gijom, tokom razgovora sa, izgleda najaktivnijim, australijskim novinarima.

On je naglasio da Stinger poseduje sve atribute koji su neophodni da bi se jedan model nazvao ambasadorom marke Kia, ali da to nije dovoljno da bi se nastavilo sa njegovom ponudom. On smatra da je još uvek previše rano kako bi se sudilo o tome u kojoj meri su platežno sposobni kupci reagovali na ponudu:

“Mi i dalje moramo da vodimo računa o ekonomskoj održivosti projekta. Veoma, veoma teško je uspeti da vozilom iz ovog segmenta, napravite zapaženi tržišni rezultat u Evropi.”

Gijom je naravno, svestan popularnosti krosovera i manjka nekadašnjeg entuzijazma kupaca prema nekada veoma traženim hedžbek modelima, pa je zato veoma oprezan sa prognozama za sudbinu Stingera.

On je takođe naglasio da Kia ulaže enormne iznose u promociju ovog modela, čak iako su šanse za uspeh Stingera relativno male.

Naposletku, moramo da se složimo sa Gijomom. Svaki model jednostavno mora da donese profit kompaniji. Od pohvala i pozitivnih kritika ne može da se živi, niti da se razvijaju novi modeli.

U svakom slučaju, iako se suočava sa daleko iskusnijom, popularnijom i tehnološki naprednijom konkurencijom, Stinger ima šanse na uspeh, i mi mu to želimo. Svojom pojavom, svakako zaslužuje budućnost.

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Ubedljiv. Sigurno će imati odličan prijem kod kupaca’. Tako da naslednik nije pod znakom pitanja.

Balkanboj

Plašim se da će proći kao bratski i40… Odlična limuzina, ali jaka konkurencija koja ne menja izgled vozila svake tri godine. Nisu još uvek zreli za tržišni nastup u toj kategoriji.