1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Kvalifikacije za VN Japana
Kvalifikacije za VN Japana
4

Kvalifikacije za VN Japana

211
4
Podelite sa prijateljima:

Celog vikenda Mercedes je u svom univerzunu, zato i pol pozicija Hamiltona nije neko veliko čudo. Kvalifikacije je ipak obeležila nova greška ekipe Ferrarija.

Q1

Po pravilu najpredvidljiviji deo kvalifikacija ovog puta doneo je malo uzbuđenja. Markus Erikson je čak izazvao i crvenu zastavu kad je izleteo sa staze i slupao svoj Sauber. U istom trenutku dok se to dešavalo Fetel se okreće na stazi, ali bez posledica. Nakon prekida svi izlaze da postave nova vremena. Na kraju žrtva ovih dešavanja je bio Niko Hulkenberg koji nije prošao u Q2. Pored njege ispali su još Alonso, Vandorne, Sirotkin i Erikson.

Q2

U ovom delu kvalifikacija svi vozači su imali vremena za samo jedan krug pre nego što je počela da pada kiša. Jedino Rikijardo nije uspeo da postavi vreme jer je morao da se vrati do garaže zbog tehničkih problema. Leklerk je probao da izađe na stazu, ali jedino što je uspeo je da se vrlo atraktivno okrene na stazi pre nego što se vratio u garažu. Na kraju dalje nisu prošli Leklerk, Magnuse, Sain Strol i Rikijardo.

Q3

Na početku ovog dela kvalifikacija svi vozači osim Rajkonena i Fetela izlaze na stazu sa gumama za suvo vreme. Naravno kao i toliko puta do sada Ferrari je napravio grešku i uništio kvalifikacije svojim vozačima. Dok su se vratili u garažu i izašli na drugim gumama uslovi su se toliko promenili da je Rajkonen zaostajao skoro dve sekunde za vremenom koje je postavio Hamilton, dok je Fetel posle greške zaostajao čak preko četiri sekunde.

Sve je bilo jasno do kraja više neće biti promena. Na kraju pol pozicija pripada Hamiltonu, drugi je Botas, za njima slede Ferštapen, Rajkonen, Grožan, Hartli, Gasli, Okon, Fetel, Perez.

Moraju se pohvaliti oba vozača tima Torro Rossa koja su uspela da postave odlična vremena, a startovaće kao šesti i sedmi na Hondinoj domaćoj stazi. Očigledno je da Honda sve više napreduje, ko zna možda baš oni budu glavni konkurent Mercedesu sledeće godine.

Ako je do sada bilo neke dileme, sada je više nema, Mercedes će uz svoju dobru organizaciju i strategiju, kao i uz pomoć gluposti koje pravi Ferrari doći do nove titule. Sutra na trci Fetel mora sa devete pozicije da se bori da dođe do bar nekog pristojnog rezultata, još ako bude kiša ne bi trebalo da čudi da Ferrari opet napravi grešku pa da još više zagorča život svojim vozačima.

Za to vreme Botas i Hamilton imaju čist put isperd sebe da lagano kontrolišu trku. Ipak trka je živa stvar i svašta može da se desi. Start trke zakazan je za 7:10 po našem vremenu.

 

Vozač Tim Vreme
1) Lewis Hamilton Mercedes 1:27.760
2) Valtteri Bottas Mercedes + 0.299
3) Max Verstappen Red Bull + 1.297
4) Kimi Raikkonen Ferrari + 1.761
5) Romain Grosjean Haas + 2.001
6) Brendon Hartley Toro Rosso + 2.263
7) Pierre Gasly Toro Rosso + 2.333
8) Esteban Ocon Force India + 2.366
9) Sebastian Vettel Ferrari + 4.432
10) Sergio Perez Force India + 9.469
Ispali tokom Q2
11) Charles Leclerc Sauber
12) Kevin Magnussen Haas
13) Carlos Sainz Renault
14) Lance Stroll Williams
15) Daniel Ricciardo Red Bull
Ispali tokom Q1
16) Nico Hulkenberg Renault
17) Sergey Sirotkin Williams
18) Fernando Alonso McLaren
19) Stoffel Vandoorne McLaren
20) Marcus Ericsson Sauber

Dušan Topić

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Renault se pogubio u razvoju svoje formule,aero paket se popravlja tu ima progresa ali power unit je problematican,problematican po pitanju snage,Renault ga unapredi ali ga unapredi malo u odnosu na koliko ga unaprede Mercedes i Ferari svoje motore,pa cak i Honda je na ovim kvalifikacijama napravila ozbiljan progres po pitanju motora,vidjecemo sutra pouzdanost tog motora. Renault mora da shvati da mora vise Eurica ulagati u F1 program ako hoce rezultate.A Eurice imaju i to u izobilju,nikada vise para i profita u istoriji nisu imali nego sto imaju sad.Jednostavno skrtare.To u F1 ne daje rezultate,to bi Renault trebao da zna,od 70-ih… Pročitaj više »

Mad Max

Možda se renault sprema za sledeću sezonu, sa sve novim agregatom koji se razvija. Imaće Rkarda, koji je za ovu sadašnju boraniju ekstra. Staza u Japanu je zahebana skroz. Nije čudo da je dobra Honda na domaćoj stazi na kojoj je je razvijau.

Renault Terminator

Ako ne udju sa puno vise love nego sada nece ih biti nidje.Ovako ne moze.Ovo je F1,nije trka oko Usca klase „hoby“ gdje improvizacija radi svasta…Danas poslije kvalifikacija nadam se da su konacno shvatili da se dalje ovako ne moze,da ne ide.Renault sad u ovom trenutku u ovom momentu je mozda brzi samo od Meklarena!!!!!Sutra je trka,videces,ni jedan R.S.18 nece biti ni blizu bodova,sem ako pola grida ne odustane. Vozaci u Renaultu nisu problem,ekipa je odlicna za sledecu sezonu,s obzirom na performanse automobila. Honda je ovde roknula novu pogonsku jedinicu i razvalili su konkurenciju u donjem domu.Navodno taj motor je… Pročitaj više »

Mad Max

Videćemo to sa Hondom. Nešto ne verujem da će to tako lako ići. U Hondu je sve uložio i Red Bull. Ova sezona je završena. Možda se čuvaju aduti za narednu sezonu. Uglavnom biće bruka po Rendžo ako nareden sezone Red Bull počne redovno da pobeđuje. Prelazak Rikarda u Renault mi kazuje da stvari neće ići tako jednostavno, to jeste da Rikardo nešto zna što mi ne znamo. Po meni Rikardo je možda i najzreliji i najobolji vozač trenutno, koji možda bljesne u Renou, za godinu – dve. Dugo je tavorio kao drugi vozač. Kao nekad Kultard, Veber, Barikelo. Od… Pročitaj više »