1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia RS postaje hibrid od 2021. godine
Škoda Octavia RS postaje hibrid od 2021. godine
1

Škoda Octavia RS postaje hibrid od 2021. godine

193
1
Podelite sa prijateljima:

Češka marka po naređenju patrona Volkswagena kreće putem elektrifikacije. 

Kod Octavie RS dodatak elektromotora imaće dve uloge: manju potrošnju konvencionalnog goriva i bolje performanse. Škoda inače planira da Kodiaq dobije hibridnu varijantu pre Octavie.

Razumno je pretpostaviti da bi hibridna varijanta Octavie RS imala bolje performanse od aktuelnog modela. Trenutno ovaj automobil koristi dvolitarski turbo četvorocilindraš koji razvija 242 ks i 370 Nm. Sprint do „stotke“ obavlja se za 6,6 sekundi. U prevodu, očekuje se da hibridna postavka pogona pruži znatno više konjskih snaga, ali i bolje performanse.

Britanski Autocar veruje da će Octavia dobiti neku vrstu izmenjenog hibridnog pogonskog sklopa koji će debitovati naredne godine u kraljevskom dragulju češke marke – Superbu.

Škoda je potvrdila i da će u budućnosti imati nekolicinu potpuno električnih automobila, kao i da će i takvi modeli dobijati svoje RS performantne varijante.

(193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U odnosu npr, na aktuelnu hondu civic, ovaj značajno skuplji „rasni češki sportak“ je po pitanju opreme ( posebno bezbednosne ) za tržište Srbije „go kao crkveni miš“ … A, eto, sada još ta posebna žaloss’ za naše prostore, trenutno je bez dizel verzije …
No, siguran sam da će uskoro i ona dobiti onaj novi 2,0 BiTDI od 240 ks.