1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Mercedes planira ukidanje pojedinih modela
Mercedes planira ukidanje pojedinih modela
0

Mercedes planira ukidanje pojedinih modela

260
0
Podelite sa prijateljima:

Ovogodišnjim nizom premijera koje je nemačka marka predstavila u Parizu broj ponuđenih modela sa znakom trokrake zvezde popeo se na blizu 40. 

Veliki broj, pogotovo ako se sagleda portfolio Mercedesa od pre 20 ili 30 godina. Međutim, sledeće godine na čelo Daimlera staje Ola Kelenijus, koji je u razgovoru sa novinarima u francuskoj prestonici govorio i o širokoj paleti automobila. „U prethodnih 20 godina zabeležili smo konstantan rast automobila u našoj gami. Pogotovo kada govorimo o SUV modelima. I mada volimo svako dete u našoj porodici, moraćemo da budemo racionalni“, izjavio je Kelenijus.

„Nakon 2020. godine, preći ćemo cifru od 40 modela u portfoliju. Jasno je da tamo gde ekonomski pokazatelji ne budu povoljni nećemo se libiti da pošaljem automobil u penziju.“

Kelenijus nije želeo da komentariše koji bi to modeli mogli uskoro da odu u istoriju. Mada se sumnjalo, nemoguće je da B klasa koja se deklariše kao mali MPV ode u penziju, jer je Mercedes upravo predstavio novu generaciju.

U velikoj opasnosti su mali kabrioleti, a veruje se da je SLK prvi na „listi za odstrel“.

„U narednom periodu sagledaćemo u kom pravcu se kreću želje kupaca. To je najvažnije. Ali mislim da neće biti nekakvih radikalnih rezova, već samo logičnih poteza“, zaključio je budući šef Daimlera.

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments