1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Konačno – debitovao BMW Z4! (galerija)
Konačno – debitovao BMW Z4! (galerija)
0

Konačno – debitovao BMW Z4! (galerija)

217
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon višemesečnih najava, tizera i svih ostalih modernih marketinških oruđa za stvaranje fame stigao je novi kabriolet iz bavarske radionice.

Da se preciznije izrazimo, iz bavarsko-japanske radionice, jer su Toyota i BMW zajednički radili na razvijanju modela Z4 i Supra. Vizuelno, očekivalo se više od pridošlice, pogotovo nakon prošlogodišnjeg konceptualnog izdanja koji je izmamio brojne uzdahe.

Za razliku od aktuelne generacije Z4, nova iteracija dolaziće sa mekim krovom. Takođe, predstavljeni model je u svim dimenzijama veći od odlazećeg. Duži je 85 milimetara, širi 74 i viši 13 milimetara. Međutim, zahvaljujući upotrebi lakših materijala, masa sa svim tečnostima novog Z4 je za 50 kilograma manja nego kod prethodne verzije.

Unutar samog vozila je ključna reč digitalizacija. Enterijer krase dva velika ekrana, jedan za očitavanje i komandu informativno-zabavnog sistema, dok drugi ima ulogu instrumentalne table. Oba displeja imaju dijagonalu od 10,25 inča.

Z4 će dolaziti u tri varijante: sDrive 20i, sDrive 30i i M40i. Prvi koristi dvolitarski turbo punjeni četvorocilindarski benzinski agregat koji razvija 198 ks, sDrive 30i koristi identičan agregat ali sa većom izlaznom snagom od 260 „konja“.

Vrhunac ponude je M40i. Pogoni ga turbo redni šestak zapremine tri litre koji razvija 335 konjskih snaga. Ubrzanje do 100 km/h obavlja se za 4,6 sekundi.

Sve pomenute verzije imaju pogon na zadnje točkove, a uvodni sDrive 20i dolaziće i sa manuelnim šestostepenim menjačem.

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments