1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Infiniti Project Black S – tehnologija iz Formule 1 u „običnom“ automobilu
Infiniti Project Black S – tehnologija iz Formule 1 u „običnom“ automobilu
0

Infiniti Project Black S – tehnologija iz Formule 1 u „običnom“ automobilu

326
0
Podelite sa prijateljima:

Infinitijev konceptualni model Project Black S privukao je veliku pažnju u Parizu. 

Ovaj model dospeo je u fokus zbog korišćenja hibridne tehnologije iz Formule 1. Naime, Infiniti preko alijanse Renault-Nissan ima veze sa francuskim F1 timom čije je znanje iskorišćeno za konstruisanje ovog modela.

Konkretno, Project Black S koristi dva sistema iz F1: MGU-K i MGU-H. Prvi, čiji je pun naziv Motor Generator Unit – Kinetic nastoji da iskoristi kinetičku energiju koja nastaje prilikom kočenja za punjenje baterija, dok drugi čije je zvanično ime Motor Generator Unit – Heat, koristi toplotnu energiju izduvnog sistema za dodatno punjenje baterija.

Uz pomenuta dva sistema ovaj konceptualni model može puniti baterije čak i dok ubrzava!

Što se tiče pogonskog sklopa, Project Black S koristi hibridnu postavku čija snaga iznosi 570 konjskih snaga, i mada japanska marka nije saopštila nikakve konkretne podatke, procenuje se da sprint iz mesta do 100 km/h traje manje od četiri sekunde.

Infiniti je na početku insistirao da je ovo samo koncept, ali je zbog sve veće zainteresovanosti kako stručnih medija, tako i uopšteno automobilske javnosti ostavio mogućnost da ovaj model eventualno jednog dana preraste u serijsko vozilo.

 

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments