1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Ferrari Monza SP1 i SP2, nova čuda iz Scuderije! (galerija)
Ferrari Monza SP1 i SP2, nova čuda iz Scuderije! (galerija)
0

Ferrari Monza SP1 i SP2, nova čuda iz Scuderije! (galerija)

183
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari je nedavno najavio novu Icona liniju modela, a Monza SP1 i SP2 imaju čast da budu prvenci upravo iz ove game. 

Oba modela su omaž legendama iz sredine prošlog veka Monzi 750 i Monzi 850. Kako se navodi u saopštenju Ferrarija, konačna cena iznosiće sigurno više od tri miliona evra za jedan primerak, a služba u okviru kompanije potražiće im vlasnike na osnovu nekoliko specijalnih uslova.

Elem, pomenuti automobili legalni su za upotrebu na javnim putevima, mada će eksploatacija biti malo otežana van tropskih predela, jer nema ni vetrobrana, a ni krova.

Najveći deo panela izrađen je od ugljeničnih vlakana, a sama platforma je stigla iz modela 812 Superfast. Oba modela pokreće izuzetno potentni V12 agregat. Motor čija radna zapremina iznosi 6,5 litara razvija 800 konjskih snaga i omogućava sprint do „stotke“ za samo 2,9 sekundi. Maksimalna brzina je veća od 300 km/h.

 

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments