1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. DS 3 Crossback – nova uzdanica francuske premijum marke (galerija)
DS 3 Crossback – nova uzdanica francuske premijum marke (galerija)
0

DS 3 Crossback – nova uzdanica francuske premijum marke (galerija)

227
0
Podelite sa prijateljima:

DS 3 Crossback stiže da popuni SUV gamu francuskog premijum proizvođača. 

SUV manija vlada modernom automobilskom industrijom, pa je tako i DS 3 prešao među krosovere, mada je zadržao svoje kompaktne dimenzije. Dugačak je 4.118 milimetara i postavljen je na CMP platformu PSA grupacije.

Spreda je jasna povezanost sa većim modelom DS 7, pogotovo kada se sagleda pomalo predimenzionirana rešetka. Bočni pogled je nešto drugačije od svega drugog što je trenutno na tržištu, pre svega zbog „izbočine“ na drugim vratima za koju dizajneri DS-a tvrde da je nasleđe čuvenog „ajkulinog peraja“.

Avangardni dizajn preslikao se i u enterijer vozila. Digitalizacija je ponovo ključna reč, a DS 3 Crossback usvojio je popularni pristup sa dualnim sistemom displeja, odnosno digitalnu instrumentalnu tablu i ekran za kontrolisanje informativno-zabavnog sistema. Posebno je interesantna postavka dugmadi i komandi na cetralnoj konzoli.

Što se tiče palete motora, činiće je tri benzinska i jedan dizel agregat. Što se tiče benzinaca u pitanju su PureTech pogonske jedinice snage 100, 130 i 150 „konja“. Dizel motor nudiće vozaču na raspolaganje 99 konjskih snaga.

DS najavljuje veliku tržišnu ofanzivu koja počinje upravo sa DS 3 Crossback. Rukovodstvo ove marke obećava šest novih modela do 2023. godine.

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments