1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Audi R8 LMS izdominirao u Parizu!
Audi R8 LMS izdominirao u Parizu!
0

Audi R8 LMS izdominirao u Parizu!

192
0
Podelite sa prijateljima:

Posle silnih bezličnih SUV modela koje smo videli od jutros na Salonu automobila u Parizu, stiže jedan pravni, čistokrvni trkački automobil, taman da prostruji krv u venama istinskim ljubiteljima automobilizma. 

Prikazani R8 LMS GT3 je zapravo restilizovani model namenjen isključivo upotrebi na trkačkoj stazi. Međutim, uprkos svojoj nameni, jasno je da će određeni elementi naći svoju primenu i u R8 verziji namenjenoj javnim putevima i nešto „civilizovanijoj“ eksploataciji.

Revidirani model ima tri mala otvora za vazduh između prednjih svetala, ali ispod nivoa haube, što je direktni omaž nekadašnjoj legendi, modelu Quattro.

Kako navode u Audiju, posebno su veliku pažnju posvetili aerodinamičnim elementima karoserije i usmeravanju vazduha ka središnje postavljenom agregatu. Kada smo kod motora, on ostaje neizmenjen. U pitanju je 5,2-litarski V10 agregat.

Restilizovani R8 LMS GT3 koštaće buduće vlasnike 398.000 evra (plus porezi). Ipak, treba naglasiti da je u pitanju prava sportska mašina sa velikim uspesima kraj svog imena. Ovaj model već je odneo pobede na trkama 24h Nirburgringa, 24h Spa, 12h Bathurst u Australiji itd…

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments