1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Audi e-tron zasijao u francuskoj prestonici
Audi e-tron zasijao u francuskoj prestonici
0

Audi e-tron zasijao u francuskoj prestonici

161
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je predstavio publici serijsku varijantu svog električnog prvenca, modela e-tron. 

Mada određeni proizvođači forsiraju potpuno drugačiji vizuelni identitet električnih automobila od onih sa SUS motorima, Audi se nije priklonio takvom stavu. E-tron izgleda kao drugi, konvencionalni modeli ove marke, sa nekoliko izuzetaka. Onaj najveći svakako je nedostatak klasičnih retrovizora, čiju ulogu sada preuzimaju kamere.

Audi navodi da e-tron pokreću dva elektromotora, kao i da su postavljeni po jedan na svakoj od osovina, te je ovo model sa pogonom na sve točkove. Prednji elektromotor razvija 170, a zadnji nešto više, 190 konjskih snaga. Nemački proizvođač još nije dao sve podatke, pa smo tako ostali uskraćeni za informaciju o masi. Sve što je rečeno jeste da ona iznosi više od dve tone.

Mada ovo svakako nije malo, pomenuta dva elektromotora u stanju su da poguraju ovog teškaša do 100 km/h za manje od 6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 200 km/h.

Pres služba Audija saopštila je da je e-tron sposoban da pređe po jednom punjenju oko 400 kilometara, i to po WLTP sistemu merenja autonomije. Osim toga navodi se da se na superpunjaču baterija može napuniti do 80% za manje od 30 minuta.

Nemački proizvođač još nije dao nikakve podatke o eventualnoj ceni ovog modela, ali je rečeno da će se e-tron proizvoditi u fabrici u Briselu.

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments