1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 3 G20 je jedna atraktivna zverka! (GALERIJA)
BMW serije 3 G20 je jedna atraktivna zverka! (GALERIJA)
7

BMW serije 3 G20 je jedna atraktivna zverka! (GALERIJA)

3.68K
7
Podelite sa prijateljima:

Ovo „procurivanje“ nimalo ne iznenađuje. Ne da smo ga očekivali, već smo bili sigurni da ćemo danas biti svedoci izgleda novom BMW-a serije 3.

G20 se pojavio na nekoliko foruma kroz seriju konfiguratorskih slika.

Set fotografija nam daje bliži uvid u 330i sa Styče 792M naplacima, M Sport paketom i M Sport kočnicama u Portimao plavoj metalik boji. Tu su i M340i i 330i Sport Line.

Onlajn konfigurator takođe daje uvid u različite boje: „Dravit“ siva, „Tansanit“ plava II, „Citrin“ crna II i „Vermont“ bronzana, pored navedene Portimao nijanse.

Kada govorimo o dizajnu, G20 je u velikoj meri unapređen u odnosu na model koji zamenjuje. Primera radi prednja svetla izgledaju mnogo bolje, sa malim zarezima na dnu, koje suptilno razdvajaju dvostruka svetla, koja nas podsećaju na rešenje iz E46. „Bubrezi“ maske hladnjaka se spajaju na sredini, što „ide na živce“ mnoge tradicionalne ljubitelje bavarske marke, mada se ne može reći da rešenje izgleda loše, posebno u kombinaciji sa kućištima farova. Da podsetimo, svetla su dostupna i u laserskoj tehnologiji.

Bez M Sport paketa, donji deo prednjeg odbojnika i usisne otvore krase neke dizajnerske „egzibicije“ koje bi takođe mogle da izazovu mrštenje BMW entuzijasta. Primera radi, mali bočni detalji u vidu slova „T“, koja uokviruju svetla za maglu.

Konačno, BMW izgleda atraktivno otpozadi. Tu je i dalje izdužena „L“ forma signalnih gurpa, ali je pokazivač pravca unutar praznine „L“ forme, koji popunjava oblik prema spolja. Iz razloga što je stop svetlo crveno a pokazivač pravca providan, ostvaren je lep kontrast između njih.

Unutar kabine je sve novo i moglo bi da se radi o najdrastičnijoj promeni enterijera serije 3 do sada. Ručice manuelne kočnice više nema, što je još jedna tradicija koja je ukinuta. Međutim, i Bavarci su se okrenuli novom rešenju u vidu elektronske parkirne kočnice, tako da je G20 u skladu s konkurencijom po ovom pitanju. Mada odsustvo ručne kočnice izgleda čudno u BMW-u serije 3, omogućilo je dodatni prostor i učinilo enterijer „čistijeg“ dizajna.

Ostatak prati filozofiju koju su usvojili novi X5 i serija 8. To znači da smo dobili izvestan „vodopad“ efekat od novog iDrive monitora pa nadole prema centralnom grebenu, gotovo u potpunosti prekrivenom aluminijumom ili drvetom, u zavisnosti afiniteta kupaca.

Trim se nastavlja prema kontrolnim jedinicama klima uređaja i širom armaturne table. Dizajne je elegantan i stilski izražajan, definitivno mnogo boljeg izgleda u odnosu na odlazeći F30.

Iznad kontrole klime počiva novi iDrive monitor, sa potpuno novom grafikom i mogućnostima koje nude X5 i serija 8. Izgleda izvanredno i seriji 3 pruža „duplu dozu“ visokotehnološkog ambijenta, posebno u kombinaciji sa novim digitalnim panelom instrumentacije, nazvanim „BMW Live Cockpit“. Sistem zaista izgleda sjajno, čak možda i bolje od Audijevog Virtual Cockpita. Još treba da utvrdimo da li i po pitanju funkcionalnosti može da se meri s njim.

To je to za sada. U toku dana treba očekivati dodatne infomacije i fotografije. Budite sa nama!

Izvor: BMWBlog

 

(3679)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Auh, lep je… baš je atraktivan. Ovo bi trebalo da bude bestseler, očekujem da će pristojna verzija moći da se kupi za oko 40-45 hiljada, s obzirom da je osnovna C klasa nešto preko 35 hiljada.

znalac

C klasa od 35 hiljada ima Renault-ov motor koji koristi i Dacia Logan samo sa drugim turbom, da uzmeš C klasu sa Mercedesovim motorom ti treba 45-50 hiljada, i to je preko 2.0 motor pa registracija izađe 1500e godišnje, a BMW 318i je ispod 30 hiljada eura, oko 28-29 valjda, možda dignu cenu hiljadu-dve prvih par meseci kad izadje nova generacija, ali opet za 40 hiljada imaš 330i sad da kupiš, a za 43-44 uzmeš sa xDrive-om, jedno vreme je BMW bio dosta skuplji od Mercedesa i Audija ako ih napraviš da budu što sličniji po specifikacijama, ali sad im… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Dragi Znalac, ubeđen sam da će osnovna verzija serije 3 biti 34,990 evra, ako ne i jače, a da će pristojnija verzija koštati 45- hiljada, tačno onoliko za koliko je mogao pred kraj ciklusa i F10 da se kupi, sasvim pristojan. Cene postojano rastu, užas. Pogledajte samo za koliko je C klasa poskupela, pa Fabia koja košta kao Polo iz generacije koja se prodavala do pred kraj prošle godine… Sve dok to „žuti čovek“ ne postavi na svoje mesto 🙂 Pričam sa kolegom i zaključismo, prodavaće vozila koja će biti 80% dobra kao ona etabliranih marki, samo za 50% njihove… Pročitaj više »

Pomponije

Mnogo lep automobil. Ima još nade za dizajnere BMW-a.

Balkanboj

Lepa evolucija. Bice nesto i za nas tradicionaliste… Npr normalni obrtomer (da ne ide u kontra smeru kao kod nekih)… Rucna mi nedostaje… Bas.
Ono sto mi se manje dopada je previse agresivan izgled prednjeg kraja u sport modelima. Veca je fora da se diskretno da do znanja da je neko zver. Ovo je najblaze receno, ruzno.
Oni izduvi pozadi valjda imaju i neku drugu funkciju osim estetske.

Led farovi su odlicna stvar, ali ne kapiram foru da za njih nisu potrebne prskalice dok za xenon treba. A imaju veci intenzitet obasjavanja.
Nevermind… Lep je g20.

Japanautofan

Imam utisak da prerasta svoju klasu i da ce morati izmisljati novu nizu klasu. I to ne samo BMW da radi nego i drugi,kao po dogovoru 😉
Fantasticno izgleda 🙂

Zvezdan Božinović

Nedostajao si čoveče! Pa da, sav intelektualni rad je izmešten ka snabdevačima za komponente, pa njima ostaje da se zabavljaju sa tim kako da smisle načine da svaki mesec plaćamo naknadu za svoj automobil 🙂 Ne BMW, svi do jednog. Kupiš automobil, ali nećeš moći da ga voziš, barem ne da koristiš dodatnu opremu, sve dok ne platiš mesečnu pretplatu. Genijalno, zar ne? Ili je možda samo prosečno inteligentno, uz pretpostavku da su ovi sa druge strane priče intelektualno inferiorniji :), što verovatno i nije daleko od istine.