1. Home
  2. Istorija
  3. Filmski heroji: Christine (Video)
Filmski heroji: Christine (Video)
0

Filmski heroji: Christine (Video)

331
0
Podelite sa prijateljima:

U automobilskoj istoriji Plymouth nije ostavio preterano zapažen kraj, ali zahvaljujući filmu „Christine“ iz 1983. godine svako je čuo za model Fury.

Ovaj film je zasnovan na istoimenoj knjizi Stivena Kinga, a prati Plymouth Fury iz 1958. godine kao negativca koji se sveti svima onima koji su vlasniku učinili loše.

Radnja opisana u knjizi nije identična onome što se može videti na filmu, pa tako u delu Kinga, Kristin nije posesivna već je vozi duh nekadašnjeg vlasnika, ali za potrebe filma je radnja promenjena gde je Fury zao od prvog dana.

Još jedan bitan detalj leži u podatku da se u knjizi Christine pojavljuje Fury iz 1958. godine, ali u crvenoj boji i sa četvoro vrata. Direktor Džon Karpenter je morao da načini par izmena kada je shvatio da Fury nikada nije bio dostupan sa četvoro vrata, a ni u crvenoj boji već samo krem sa zlatnim detaljima.

Za snimanje filma je korišćeno 28 primeraka, ali nisu svi bili pravi Furiji. Pošto je ovaj automobil prodat u tek nešto više od 5.000 jedinica, on je bio izuzetno redak čak i tokom 1980-ih godina pa su korišćeni slabije opremljeni modeli Belvedere i Savoy.

Većina njih se može videti na početku filma u sceni sa pokretnom trakom da bi im zatim karoserija bila prefarbana u crvenu boju za potrebe snimanja ostalih scena.

Jedan od modela je posedovao prednji deo izrađen od gume za scenu u kojoj se Christine uništava da bi ubila jednog od negativaca, a upravo je ovaj primerak jedan od samo dva preživela.

U filmu se pojavljuje i Dodge Charger iz 1968. godine, zatim Chevrolet Camaro iz 1967. godine, dok glavni detektiv takođe vozi Fury, ali iz 1977. ili 1978. godine.

Zoran Tomasović

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments