1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 935 – povratak zaboravljenog asa! (galerija)
Porsche 935 – povratak zaboravljenog asa! (galerija)
0

Porsche 935 – povratak zaboravljenog asa! (galerija)

300
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je povodom 70. rođendana modela 356, predstavio oživljeni 935, ali namenjen isključivo za trkačke staze. 

Dakle, budući vlasnici „nove“ 935-ice, moći će svog ljubimca koristiti isključivo na nekoj od automobilskih pista. Oživljeni 935 zasnovan je na modernom 911 GT2 RS, ali je šasija detalno prerađena kao omaž legendarnom modelu koji je davno nosio naziv Moby Dick.

Veći deo šasije izrađen je od plastike koja je ojačana ugljeničnim vlaknima. Pozadi dominira ogromno krilo širine čak 1.909 milimetara. Retrovizori su stigli kao direktan transplant sa 911 RSR Le Mans. Novi 935 dugačak je 4.865, širok 2.034 (sa retrovizorima), i visok 1.359 milimetara. Dakle, 935-ica veća je u svim dimenzijama od donatora 911 GT2 RS.

Automobil pokreće 3,8-litarski šestocilindarski twin-turbo bokser motor izlazne snage 515 kW. Prenos snage na točkove vrši se putem sedmostepene automatske transmisije sa duplom spojnicom. Novi 935 postavljen je na točkove od 18 cola i fabrički dolazi sa trkačkim, Michelin gumama.

Unutrašnjost vozila je svedene, prilagođena upotrebi na stazi. Standardno dolazi samo vozačko sedište, a opciono je moguće dokupiti i još jedno, suvozačko.

Porsche planira malu, ograničenu seriju od svega 77 primeraka. Početna cena u Evropi iznosiće nešto više od 700.000 evra (bez poreza).

 

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments