1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i3 dobio nove baterije, performanse ostale iste
BMW i3 dobio nove baterije, performanse ostale iste
1

BMW i3 dobio nove baterije, performanse ostale iste

160
1
Podelite sa prijateljima:

Bavarska marka dodelila je električnom i3 nove baterije većeg kapaciteta. 

Maleni i3 će u budućnosti energiju izvlačiti iz baterija 42,2 kWh, što je značajno unapređenje s obzirom na to da je kada je predstavljen 2013. godine koristio one od 22,3 kWh.

BMW navodi da će sa novim baterijama i3 imati autonomiju do 260 kilometara po punjenju, što je uvećanje za oko 30% u odnosu na aktuelnu varijantu. Nemački brend saopštio je da merenje vršio u uslovima gradske vožnje, na temperaturi od oko 20 stepeni Celzijusove skale.

Performanse ostaju iste i za i3 i i3s, odnosno prvi će sprint do 100 km/h obavljati za 7,3 sekunde, a varijanta i3s za 6,9 sekundi.

Novitet je i da će osnovna varijanta i3 sada moći da se kupi sa Sport paketom opreme koji podrazumeva nešto šire gume i čvršće ogibljenje zarad sportskijeg utiska u vožnji. Pored toga BMW je ponudio i četiri nove dvobojne kombinacije za karoseriju.

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sada ima baterije od 42,2 kWh, a pre od 22,3 .
A čini mi se da su ga ranije „reklamirali“ sa većom autonomijom nego li danas ?