1. Home
  2. Industrija
  3. Štrajk radnika u fabrikama Yamahe i Royal Enfielda u Indiji
Štrajk radnika u fabrikama Yamahe i Royal Enfielda u Indiji
0

Štrajk radnika u fabrikama Yamahe i Royal Enfielda u Indiji

161
0
Podelite sa prijateljima:

U prethodnih nekoliko godina Indija je postala pravi raj za proizvođače motocikala. Ogromno tržište i jeftina radna snage činili su dobitnu kombinaciju, no i indijski radnici počeli su da zahtevaju svoja prava. 

Radnici u kompanijama Yamaha India Motor, Royal Enfield i Myoung Shin Automotive India (jedan od glavnih dobavljača komponenata za Hyundai India) kolektivno su stupili u štrajk. Zahtevi su identični: povećanje plate i vraćanje na posao radnika koji su otpušteni jer su radili na stvaranju sindikata.

U Royal Enfieldu rukovodstvo je pozvano na sastanak sa radnicima još 13. avgusta, ali pošto se otada tri puta u nizu uopšte nisu pojavili na dogovorenim sastancima, radna snaga je stupila u generalni štrajk 24. septembra, i otada iz fabrike u Oragadamu nije izašao nijedan motocikl.

U Yamahinom postrojenju je situacija nešto drugačija jer su radnici smanjili proizvodnju na 40% od predviđene, a u štrajku se nalazi oko 700 osoba. Japanska marka još uvek nije izašla u javnost sa zvaničnim saopštenjem, ali je Royal Enfield objavio da rade na pregovorima sa radnicima i da se nadaju najboljem rešenju za obe strane.

Što se tiče komponentaša Myoung Shin Automotive India, radnici u ovoj fabrici štrajkuju već više od tri nedelje. Oko 140 radnika zahteva da se povećaju plate, jer nisu dobili povećanje primanja u poslednjih 30 meseci.

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments