1. Home
  2. Održavanje
  3. Schaeffler pustio u rad novu liniju za proizvodnju CVT jedinica u Kini
Schaeffler pustio u rad novu liniju za proizvodnju CVT jedinica u Kini
1

Schaeffler pustio u rad novu liniju za proizvodnju CVT jedinica u Kini

311
1
Podelite sa prijateljima:

Schaeffler grupa je u svojim kineskim pogonima, lociranim u gradu Sužou, instalirala još jednu proizvodnu liniju sa čijih traka bi trebalo da silaze CVT (kontiunelna varijabilna transmisija) jedinice za transmisiju.

Čuvena nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju je u prethodnom periodu uvozila CVT jedinice iz Nemačke, dok će ih ubuduće proizvoditi direktno u Kini. Na taj način, isporuke će biti biti brže a cena koštanja značajno niža, čemu će u velikoj meri doprineti niži transportni troškovi.

Najvažniji klijent Schaeffler grupe u Kini je zajednički poduhvat (JV) SAIC-General Motors, navodi se još u saopštenju za javnost koje je izdao nemački gigant.

U pogonima koji su u vlasništvu joint venture kompanije SAIC-GM, proizvode se putnički automobili marki Buick, Chevrolet i Cadillac.

Godišnji proizvodni kapacitet nove linije u fabrici, koja je puštena u rad pre par dana, iznosi 290.000 jedinica za transmisiju tipa CVT. Schaeffler je naveo kao jedan od ciljeva za blisku budućnost, povećanje proizvodnih kapaciteta na 675.000 komada CVT transmisije, na godišnjoj osnovi.

Schaeffler grupa, sa sedištem u nemačkom gradu Hercogenaraku proizvodi pogonske grupe, transmisije, delove šasije i ostale vitalne komponente za automobilsku, avionsku i ostale industrijske sektore.

Kompanija koja predstavlja Schaeffler grupu u Kini na platnom spisku drži 13.000 radnika, a lokalna proizvodnja se odvija u osam fabrika širom zemlje. Pored proizvodnih postrojenja, u Kini funkcioniše i kompanijski centar za istraživanje i razvoj, sa sedištem u Šangaju.

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Mislio sam da Nemci nemaju ništa sa CVT menjačima.