1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost večeri: Ruski lopov na teži način naučio da se „ne isplati“ krasti Lade…
Zanimljivost večeri: Ruski lopov na teži način naučio da se „ne isplati“ krasti Lade…
1

Zanimljivost večeri: Ruski lopov na teži način naučio da se „ne isplati“ krasti Lade…

3.06K
1
Podelite sa prijateljima:

… sem možda ukoliko nisu kao ova sa naslovne fotografije.

Mladi kradljivac automobila u Rusiji je ukrao ne jednu, već tri Lade. Razlog zašto baš tri? Pa, dok je bežao, sve su se pokvarile.

Krađe automobila je oduvek bilo i biće. Po nekim najnovijim studijama, najkradeniji automobil u Velikoj Britaniji je Mercedes-Benz C klase. U Rusiji izgleda, kao i u Nemačkoj, lopovi su više „patriotski“ nastrojeni. Naime, najkradenija marka u Nemačkoj je Volkswagen, dok je takođe na tom planu sve popularniji i Porsche.

Što se ovog konkretno slučaja tiče, on se desio u Rusiji, gde je dvadeset dvogodišnji kradljivac pokušao da ukrade tri Lade, koje su mu se u „procesu otuđivanja“ kvarile. Između 11. i 15. septembra, pokušao je da pobegne sa parom Lada 2106 i Ladom 1500. Uspeo je u nameri da provali i startuje vozila, ali nakratko.

Automobili koji su u pitanju su iz sovjetske ere, bazirani na Fiatovoj tehnologiji. Lada 1500 ili VAZ -2103, kako se naziva u Rusiji, deo je zajedničkog projekta Fiata i VAZ-a. Sestrinski model je čuveni Fiat 124 Special. Ruski model je proizvođen po licenci uz nekoliko modifikacija.

Lada 2106 je još jedan VAZ koji je ostao u serijskoj proizvodnji čak 30 godina. Zapravo je reč o Ladi 1500 kojoj je poboljšan komfor. Do „stotke“ stiže za 16 sekundi, pa je pitanje da li bi lopov stigao daleko i da se automobili nisu pokvarili.

S obzirom da je dvadeset dvogodišnjak uhapšen, vlasnici Lade mogu da odahnu.

 

(3061)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

I koji su kvarovi?
Da nije možda nestanak goriva?
Tekst je kao da ga je pisao neki bot u sklopu novonastale političke situacije..