1. Home
  2. Vesti
  3. PSA grupa spremna za elektrifikaciju svih svojih brendova
PSA grupa spremna za elektrifikaciju svih svojih brendova
0

PSA grupa spremna za elektrifikaciju svih svojih brendova

169
0
Podelite sa prijateljima:

PSA grupa najavila je da će od 2019. godine nuditi elektrifikovanu verziju svih modela u gami.

Mudar izbor reči, dakle svi modeli imaće varijantu koja će koristiti na neki način elektromotor, da li kao jedini agregat ili kao deo hibridnog pogonskog sistema. PSA će u naredne dve godine plasirati na tržište čak 12 elektrifikovanih modela, a između ostalih to će biti i hibridni Peugeot 3008 i 508, DS7 Crossback, kao i Opel Grandland X.

Plug-in hibridni pogon biće dostupan u dve varijacije. Prva će koristiti 1,6-litarski benzinski agregat i dva elektromotora i imaće pogon na sve točkove, dok će drugi tip imati 1,6-litarski benzinac uparen sa jednom električnom pogonskom jedinicom snage 80 kW. Tip sa pogonom na sve točkove koristiće bateriju od 13 kWh, a potonji od 12 kWh. PSA navodi da će oba modela imati autonomiju od oko 50 kilometara kretanja koristeći isključivo električnu energiju, kao i da su baterije potpuno napunjene na superpunjaču nakon svega sat vremena punjenja.

Pored hibridnih modela, PSA planira i sedam potpuno električnih automobila. Francuska grupacija fokusiraće nove automobile oko dve platforme: CMP i EMP2 koje su razvijene tako da mogu podržati konvencionalni pogon, hibridni ili potpuno električni.

Podsetimo, u sastavu PSA su sledeće marke: Peugeot, Citroen, DS, Opel i Vauxhall.

 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments