1. Home
  2. Prezentacije
  3. Peugeot e-Legend koncept je pravi automobilski „električni san“ (VIDEO I GALERIJA)
Peugeot e-Legend koncept je pravi automobilski „električni san“ (VIDEO I GALERIJA)

Peugeot e-Legend koncept je pravi automobilski „električni san“ (VIDEO I GALERIJA)

570
1
Podelite sa prijateljima:

Klasični kupe u Pininfarininom stilu oživljen za 21. vek u vidu poželjnog koncepta.

Sa istorijom dugom 120 godina, Peugeot je jedan od najstarijih igrača u automobilskoj industriji. Uz to, francuska marka je kreirala neke od najlepših automobila ikada.

Krajem šezdesetih godina prošlog veka, kompanija je udružila snage sa Pininfarinom u cilju kreiranja prelepog 504 Coupea. Sada, Francuzi su spremni da svetu predstave moderni ekvivalent u vidu e-Legend modela.

Naravno, debitovaće u Parizu u oktobru, spajajući vreme prošlo i buduće, i ujedno najavljujući Peugeotove planove kada je reč o izdvojenim, čisto električnim modelima sa naprednim sistemom autonomne vožnje.

Atraktivni naplaci od 19 cola, ne samo što izgledaju lepo, već imaju i dodatnu svrhu, jer prednje jedinice imaju inkorporirane vazdušne prolaze koji poboljšavaju opstrujavanje vazduha. Deo crnog trima na dnu zadnjeg stuba nije isključivo element koji evocira na 504 Cupe, već sadrži displej koji prikazuje personalizovani pozdrav, kao i nivo napunjenosti baterije.

Što se unutrašnjosti tiče, retro tema se nastavlja, tako da e-Legend usvaja minimalistički stajling, koji je varijacija na temu enterijera iz prošlosti. Konvencionalne kontrolne jedinice su zamenjene šestoinčnim ekranom osetljivim na dodir i rotacionim biračem, dok s leve strane volana počiva traka osetljiva na dodir za podešavanje različitih komandi i konfiguraciju režima vožnje.

Peugeotov koncept je pravi „festival tehnologije“, sa ekranima od 29 inča u vratima i 12-inčim displejima ugrađenim u štitnicima za sunce. Takođe, tu je masivni, zakrivljeni displej dijagonale 49 inča, zajedno sa dodatnim ekranima razbacanim po celoj kabini. Ukupno, e-Legend poseduje 16 ekrana različitih veličina.

Peugeot je instalirao masivan baterijski paket od 100 kWh u automobil, koji obezbeđuje autonomiju od 600 kilometara po WLTP ciklusu. Ko je u žurbi, biće mu potrebno samo 25 minuta da napuni bateriju za vožnju od 500 kilometara.

Snage ima u izobilju, jer koncept raspolaže sa 340 kW i 800 Nm. Do „stotke“ stiže za manje od četiri sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 220 km/h.

Serijska verzija bazirana na 508 bi bila „električni san“, ali do toga neće doći, jer je ovo, nažalost, samo dizajnersko-tehnološka demonstracija Peugeota.

 

(570)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Mozda ga ubace u sledeci nastavak filma „Taxi“ mada mu fali jos par vrata.
Posto Francuska ima najvise nuklearki u evropi mogu brzo da se prebace na elektro pogon, nece im faliti struje samo malo ce im osiguraci iskakati 😉 😛
Prelepo izgleda inace 🙂