1. Home
  2. Vesti
  3. Škodin „Golf“ na Nirburgringu (VIDEO)
Škodin „Golf“ na Nirburgringu (VIDEO)
0

Škodin „Golf“ na Nirburgringu (VIDEO)

458
0
Podelite sa prijateljima:

Novi hedžbek iz Češke je oštro „poteran“ na Nirburgring Nordšlajfeu.

Na prvi pogled, izgleda previše nalik na Škodu Rapid Spaceback, međutim, reč je o potpuno novom modelu. Počiva na fleksibilnoj Volkswagenovoj MQB platformi, a zapravo je veći od spomenutog Spacebacka, a uz to će tržišno biti više pozicioniran. Kada „maske padnu“, zameniće obe verzije Rapida.

Mada je prototip prvi put spažen pre oko nedelju dana, Škoda već sada testira automobil za koji se čini da dolazi sa spremnom proizvodnom karoserijom i svetllima. To znači da je premijera bliža nego što smo mislili, jer najnoviji izveštaji sugerišu da će na scenu stupiti već početkom sledeće godine. Da bi dodatno naglasila da novajlija nema dodirne tačke s aktuelnim Rapidom, češka marka će mu podariti novo ime.

Šef prodaje i marketinga Škode, Alen Fave, obelodanio je da će Rapid biti transformisan u „istinskog rivala VW Golfa“, kao i da će postojati krucijalne razlike između novog modela i bestselera Octavije.

S obzirom na „oštar tretman“ test vozača, čini se da će novi model biti mnogo zabavniji za vožnju od prilično dosadnog Rapida.

Oštrije upravljanje ali i podizanje komfora na viši nivo, uz značajno napredniju tehnologiju, lansiraće novu Škodu rame uz rame sa takvim imenima kao što su VW Golf, Peugeot 308, Ford Focus… Kao „predjelo“, u Parizu ćemo biti u prilici da vidimo Vision RS koncept, koji je prethodnica novog modela sa „RS“ oznakom, baziranog upravo na modelu iz video snimka.

AutoRepublika

 

(458)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments