1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ferrari predstavio remek-dela u vidu Monza SP1 i Monza SP2 modela
Ferrari predstavio remek-dela u vidu Monza SP1 i Monza SP2 modela

Ferrari predstavio remek-dela u vidu Monza SP1 i Monza SP2 modela

290
0
Podelite sa prijateljima:

Ovako nešto samo Ferrari može da iznedri.

Proizvođač iz Maranela zna da ceni svoje kupce. Oni koji već u posedu imaju neki model sa znakom „propetog konjića“, privilegovani su kada je u pitanju dostupnost ekskluzivnih modela. Upravo su takvi klijenti pozvani na privatan događaj, na kojem su predstavljeni Ferrari Monza SP1 i Monza SP2. Jedan je jednosed, a drugi, pogađate, dvosed.

Ferrari je ove „speedstere“ bazirao na 812 Superfastu. Tehničke specifikacije nisu poznate i verovatno će tako ostati sve dok ne budu izdate oficijelne informacije.

Uzimajući u obzir dramatične promene u enterijeru, za očekivati je i da pogon dobije na „vatri“, mada u 812, fenomenalni 6,5-litarski V12 isporučuje 800 konja i 720 Nm, a sva ta sila se šalje na zadnje točkove.

Dizajn je u klasičnom „barchetta“ (brodić) stilu, a reč je o terminu kojeg italijanski porizvođači koriste za sportske dvosede, bez obzira da li se radi o varijanti bez krova ili sklopivom krovu. Za sada nema fotografija na kojima možemo sve lepo da vidimo, ali ono što je indikativno je da je iskorak u odnosu na 812 velik.

Što se unutrašnjosti tiče, obilje ugljeničnih vlakana se nalazi oko vozača (i suvozača). Dizajn, zaista besprekoran. Nažalost, teško da ćemo ih ikada videti uživo a kamoli voziti.

 

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments