1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG GT 43 spreman za kupce (GALERIJA)
Mercedes-AMG GT 43 spreman za kupce (GALERIJA)
0

Mercedes-AMG GT 43 spreman za kupce (GALERIJA)

1.57K
0
Podelite sa prijateljima:

Nova ulazna AMG verzija je 14.000 evra jeftinija od GT 53.

Nakon predstavljanja  GT 53, GT 63 S ranije u toku ove godine, Mercedes-AMG je proširio liniju kupea sa četvoro vrata, i to „osnovnom“ verzijom. Novajlija, koji počiva na „monoblok“ naplacima u retro stilu, dobio je isti redni šestocilindraš kao i GT 53, ali sa nešto manje snage, ali sasvim dovoljno da zadovolji apetite većine vozača.

Dok 53 raspolaže sa 435 ks i 520 Nm, novi model isporučuje 367 konja i 500 Nm. Iz navedenog proizilazi da sprint do „stotke“ obavlja za četiri deseta dela sekunde sporije, odnosno za više nego solidnih 4,9 sekundi. Što se tiče maksimalne brzina, ona iznosi 270 km/h.

Mada raspolaže s nešto manje snage, AMG GT 43 ima istovetan priliv maksimalnog obrtnog momenta na 1.800 o/min, dok je maksimalna snaga dostupna ranije, na 5.500 o/min (kod GT 53 pri 6.100 o/min).

Oba modela dele 4Matic pogon na sve točkove, kao i sistem upravljanja na sva četiri točka sa potpuno varijabilnom distribucijom obrtnog momenta. Menjač je devetostepeni automatski, a EQ Boost nakratko obezbeđuje dodatne 22 ks i 250 Nm.

Kada je o ceni reč, Mercedes-AMG GT 53 kupe sa četvoro vrata startuje u Nemačkoj od 109.182 evra, dok se „43-ojka“ može dobiti zia 95.259 evra. Kompanija već prima narudžbine za nov model, a prodavaće ga u istim kombinacijama i paketima opreme kao i „53“ varijantu.

 

(1569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments