1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Luis Hamilton i u Singapuru uzeo pol poziciju
Luis Hamilton i u Singapuru uzeo pol poziciju
0

Luis Hamilton i u Singapuru uzeo pol poziciju

149
0
Podelite sa prijateljima:

Luis Hamilton uspeo je da nanese ozbiljan poraz Sebastijanu Fetelu na današnjim kvalifikacijama za trku u Singapuru. Ovaj rezultat dolazi kao veliko iznenađenje jer se ceo vikend činilo da je Ferrari brži od Mercedesa.

Q1 deo kvalifikacija kao i uvek služio je da bi se eliminisali slabiji timovi. Svi timovi su vozili na hipermekim gumama, osim vozača Mercedesa koji su vozili na ultramekim. Ta taktika ih je mogla koštati dosta, jer je Hamilton ovaj deo kvalifikacija završio na 14. poziciji. Veliko iznenađenje bio je Kevin Magnusen koji je ostao na 16. mestu. Pored njega, eliminisani su još Strol, Sirotkin, Hartli i Vandorn.

Q2 Ferrari je u ovom delu kvalifikacija pokušao da prođe dalje na ultramekim gumama, ali se već posle prvog kruga videlo da im ove gume neće obezbediti prolaz dalje. Fetel i Raikonen su drugi put izašli na hipermekim i bez problema obezbedili prolaz dalje. Na kraju dalje nisu prošli Alonso, Sainc, Leklerk, Erikson i Gasli.

Q3 sve je bilo spremno za konačni obračun za pol poziciju. Po rezultatima iz Q2 videlo se da Red Bull može da parira Mercedesu i Ferrariju. To bi možda i bilo tako da već u prvom pokušaju Hamilton nije odvezao vanserijski krug 1:36,015. Apsolutni rekord staze. Zastrašujuće po navijače Ferrarija bila je razlika od 0,613 sekundi, a još je i Maks Ferštapen uspeo da napravi brže vreme od njih. Drugi izlazak na stazu nije doneo kikakva poboljšanja. U prvi mah je izgledalo da Ferrarijevi vozači mogu da ugroze Hamiltona. Raikonen je u prvom sektoru zaostajao 0,033, a Fetel je odvezao prvi sekotr brže nego bilo ko drugi, ali nakon drugog merenja postalo je jasno da neće doći do promena. Tako je Hamilton uspeo da osvoji svoju 79. pol poziciju ispred Ferštapena i Fetela. Četvrti je bio Botas, Raikonen peti, a Rikijardo šesti. Top 10 kompeltirali su još Hulkenberg, Okon, Perez i Grožan.

Start trke u Singapuru zakazan je za nedelju u 14:10 kada će doći do raspleta ovog trkačkog vikenda. Da li će Fetel uspeti da smanji razliku ili će Hamilton napraviti još jedan korak ka svojoj 5. tituli?

Dušan Topić

VN Singapura 2018. kvalifikacije (Marina Bay)

Vozač Tim Vreme
1) Lewis Hamilton Mercedes 1:36.015
2) Max Verstappen Red Bull + 0.319
3) Sebastian Vettel Ferrari + 0.613
4) Valtteri Bottas Mercedes + 0.687
5) Kimi Raikkonen Ferrari + 0.779
6) Daniel Ricciardo Red Bull + 0.981
7) Sergio Perez Force India + 1.970
8) Romain Grosjean Haas + 2.305
9) Esteban Ocon Force India + 2.350
10) Nico Hulkenberg Renault + 2.573
Ispali u Q2
11) Fernando Alonso McLaren
12) Carlos Sainz Renault
13) Charles Leclerc Sauber
14) Marcus Ericsson Sauber
15) Pierre Gasly Toro Rosso
Ispali u Q1
16) Kevin Magnussen Haas
17) Brendon Hartley Toro Rosso
18) Stoffel Vandoorne McLaren
19) Sergey Sirotkin Williams
20) Lance Stroll Williams

 

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments