1. Home
  2. Vesti
  3. Ostao zarobljen skoro 14 sati u Cadillacu XLR
Ostao zarobljen skoro 14 sati u Cadillacu XLR
9

Ostao zarobljen skoro 14 sati u Cadillacu XLR

3.80K
9
Podelite sa prijateljima:

Jedan stariji stanovnik Klivlenda iz Ohaja je proveo skoro četrnaest časova zarobljen u svom automobilu proizvedenom 2006. godine. Razlog njegove nemoćnosti da napusti vozilo je prazan akumulator, čime su brave na vratima koje koriste električnu energiju za funkcionisanje, ostale van funkcije.

Iako je baš zbog ovakvih situacija predviđena i mogućnost ručnog otvaranja vrata, vozač toga nije bio svestan, a uputstvo za upotrebu Cadillaca, naravno nije bilo u vozilu.

Kako je “zarobljeni” vozač izjavio za Detroit Free Press, želeo je da iskoristi odlazeći period lepog vremena i da se pre nastupanja zimske sezone, barem još jednom provoza u svom Cadillacu sa otvorenim krovom, koji je bio parkiran u garaži.

Međutim, nakon što je pokušao da pokrene motor, shvatio je da u akumulatoru nema energije. Konkretan model, ne poseduje ručice za otvaranje vrata, već elektropokretane tastere pa je o logično što vozač nije uspeo da otvori vrata upornim pritiscima na dugmad.

„Vremenom je u automobilu postajalo sve toplije a vazduha za disanje je bilo sve manje. Sve negativne okolnosti su već počele da postaju uznemirujuće nakon samo trideset minuta,“ rekao je Piros novinarima.

„Svašta sam pokušavao ali nikako nisam uspevao da otvorim vrata. Naposletku sam počeo da urlam i vrištim što sam glasnije mogao.“

„Pokušao sam da udarcima u prozorska stakla privučem nekog prolaznika. Nadao sam se da će me neko čuti, ali ni to nije dalo rezultata.“

Naposletku, komšija je svratio da proveri zašto su vrata od garaže ostala otvorena, pa je tako uočio neretnog Pirosa kako unezvereno udara po staklima automobila. Komšija je pozvao vatrogasce koji takođe nisu uspeli da otvore vrata, pa su ga izvukli tako što su zamenili akumulator.

„Čak sam napisao i oproštajno pismo. Napisah da je ovo užasan način da se čovek upokoji, ali da volim sve meni bliske ljude,'“ rekao je Piros.

„Nisam želeo da iko pomisli da sam izvršio samoubistvo.“

General Motors nije jedina kompanija koja koristi rešenje sa električnim bravama. Tesla na Modelu 3, poseduje sličan sistem, baš kao i McLaren. Svi ovi modeli, kao što smo pomenuli, poseduju mogućnost mehaničkog otvaranja prednjih vrata.

(3802)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Debilizam. Teški. Ima iznutra mehaničku ručku za otvaranje (i zaključanih ) vrata, ali, on je ostao zaključan 14 sati, jer pored sebe u tom trenutku nije imao upustvo za upotrebu? Mislio sam da upustvo za upotrebu treba „Pažljivo pročitati pre početka upotrebe vozila“. I to ako zanemarimo „intuitivnost“, koja bi ovom „geniju“ možda rešila navedeni problem, posebno u svetlu njegovih godina, koje upućuju na to da je vozio kola i u vreme dok su se još palila na kurblu, kada se ni vrata nisu otključavala samo na struju …

Miki

Ma zna se, kazao davno Klarkson: “ All americans are stupid.“

Yankee

Rekao zec magarcu da ima velike usi.

Yankee

Stvar je u tome sto se na Cadillacu rucka ne nalazi na vratima kao kod vecine auta vec prakticno ispod sedista. Na vratima se nalazi samo elektricna rucka koja naravno ne funkcionise kada je alkumulator prazan. Ovde je rec o starijem coveku koji ocigledno nije imao ni mobilni telefon kod sebe, ocigledno nije ni pomislio da druga rucka uopste postoji – a jos manje da gleda ispod sedista.

Dejan

Meni je prica malo nestvarna, premda svu znamo da Amerikanci imaju deficit sa inteligencijom…. Ali me sada zanima kako su vatrogasci zamenili akumulator ako vec nisu uspeli da otvore vrata, a ako je vec i taj glupu smer bio na „samrti“ ?? sto ne razbije staklo na vratima…..???

đeđ

Vidi se da si pametan. Staklo na vratima je jako teško razbiti rukom (to samo na filmu prolazi)

Yankee

Deda je otvorio haubu i oni zamenili alkumulator. Sta je cudno?

Japanautofan

Meni je cudno kako je usao u auto i zasto je hteo odma da izadje i vec ostao bez struje ?
Jedino ako je pokusavao dugo da upali pa „izverglao“ akumulator i skroz ga ispraznio.
Gde je krenuo bez mobilnog telefona ?
Pa ja bi vec posle tri sata dobio napad panike .

Dejan

….mislim sto vatrogasci nisu razbili staklo???