1. Home
  2. Vesti
  3. Fabrika BMW-a u SAD za sada nije u opasnosti od uragana
Fabrika BMW-a u SAD za sada nije u opasnosti od uragana
1

Fabrika BMW-a u SAD za sada nije u opasnosti od uragana

163
1
Podelite sa prijateljima:

Američke vlasti očekuju da će uragan Florence stići do kontinentalnog dela u toku dana. 

Za sada, naređena je evakuacija stanovništva na obali koje će naravno biti prvo pogođeno ovim uraganom. BMW-ova fabrika u Spartanburgu koja proizvodi SUV modele nalazi se nekih 320 kilometara od obale i kako javlja New York Times za sada nije u opasnosti i nastaviće normalno sa svojim radom.

Ipak, radi predostrožnosti, bavarska marka je već završena vozila koja su se nalazila na teretnim vozovima poslala na sever, kako ne bi došlo do eventualnih neželjenih šteta.

Mogućnost da uragan zatvori luke ozbiljno je zabrinula sve veće kompanije u ovom delu SAD. Ipak, kako kažu gradski čelnici u luci Savana u saveznoj državi Džordžija, neće biti većih problema, jer se očekuju samo jači vetrovi i nešto više kiše. Ovakva informacija predstavlja veliko olakšanje jer se putem ove, a i mnogih drugih luka na obali plasira jako mnogo proizvoda za američko tržište.

Radnje iz predostrožnosti preuzimaju i brojni dileri automobila u Južnoj i Severnoj Karolini, kao i u Džordžiji. Najveći deo dilerskih salona je zatvoren kako uragan ne bi oštetio vozila.

 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MaPe

Ako Zoran T ovo procita, preusmerice uragan prema Spartanburgu! ?