1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 u avgustu po prodaji nadmašio sve nemačke premijum putničke automobile
Tesla Model 3 u avgustu po prodaji nadmašio sve nemačke premijum putničke automobile
0

Tesla Model 3 u avgustu po prodaji nadmašio sve nemačke premijum putničke automobile

395
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla teško uspeva da ne privlači medijsku pažnju. Bez obzira da li je reč o kašnjenu proizvodnje ili je Ilon Mask nešto izjavio ili/uradio, američki proizvođač vozila se često nalazi na naslovnim stranicama. Ali ovaj put se desilo i nešto pozitivno …

Nije tajna da proizvodnja popularnog Modela 3 kasni godinama i da je sve veći broj potencijalnih kupaca spreman da otkaže narudžbu. U januaru je proizvedeno svega 1.875 jedinica, mesec dana kasnije 2.485, a u martu tek 3.820. Međutim, u avgustu Tesla je kupcima isporučila 17.800 primeraka Modela 3 što je više nego što je BMW isporučio svih putničkih automobila zajedno (14.450).

Ipak, kada bi pogledali kompletnu prodaju, nemački gigant je i dalje ispred pošto je dodao još 9.339 terenca. Gotovo svi automobili BMW-a su zabeležili veliki pad na američkom tržištu, a najviše serija 2 (-43%), serija 4 (-42%) i serija 3 (-30%). Sa pozitivne strane, i8 je privukao 67 kupaca (rast od čak 131%), serija 7 597 (+9%), a serija 6 214 (+4%).

Ništa bolja situacija nije bila ni kod drugog nemačkog premijum proizvođača. Od 20.339 prodatih primeraka u avgustu samo 8.806 su bili automobili. Sa izuzetkom S klase svi automobili kompanije su zabeležili visoki pad prodaje, a posebno se odvojila E klasa sa padom od čak 39%.

I za kraj solidan mesec iza sebe je imao i Audi sa 20.907 zadovoljnih kupaca od čega su krosoveri igrali ulogu sa 11.851. Novi A4 je zabeležio rast prodaje od 22%, ali su svi ostali modeli podbacili kao što su A6 (-89%), A8 (-87%) i A7 (-71%).

(395)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments