1. Home
  2. Video
  3. Poslušajte kako reži BMW E60 M5 sa V10 motorom! (video)
Poslušajte kako reži BMW E60 M5 sa V10 motorom! (video)
1

Poslušajte kako reži BMW E60 M5 sa V10 motorom! (video)

7.50K
1
Podelite sa prijateljima:

Mada mnogi BMW puristi osporavaju izgled generacije E60, ovaj primerak pleni nečim drugim – zvukom! 

U eri pre nego što su turbo punjeni V8 agregati preuzeli dominat kada se govori o performantnim mašinama, o atmosferskom V10 govorilo se u superlativu. Danas ovakve pogonske jedinice praktično izumiru, ali uvek je lepo videti u akciji takav jedan motor.

M5 E60 imao je u ponudi 5,0-litarski V10 atmosferski agregat koji je po fabričkoj specifikaciji razvijao 507 ks i 520 Nm. Sprint do „stotke“ trajao je 4,7 sekundi, a maksimalna brzina bila je elektronski ograničena na 250 km/h.

Konkretan primerak ipak je prošao određene tjunerske izmene, pa sada njegov motor raspolaže sa 561 ks i 576 Nm. Osim toga, izduvni sistem je detaljno prerađen, te je zvuk zaista fantastičan, postavljene su i Brembo GT kočnice.

A evo kako sve to zvuči u stvarnosti:

 

(7501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Što se tiče dodatne snage to mi nikad ne bi smetalo,nali mi je fabrički zvuk mnogo prihvatljiviji.