1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Nautika
  4. Predstavljena jahta Lexus LY650
Predstavljena jahta Lexus LY650
0

Predstavljena jahta Lexus LY650

501
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka je obećala zainteresovanoj publici da će predstaviti nautičku perjanicu flote, i upravo to je i učinila.

Lexus je skinuo veo sa svoje “četvrte perjanice”. Model LY650 je zasnovan na konceptu Lexus Sport Yacht iz 2017. godine, a njegovom promocijom dizajnerski jezik marke dobija više specifičnog nautičkog izražaja nego ranije.

Iz kompanije navode da plovilo poseduje snažan pramac, tečnu liniju krova i zaobljene linije palube čime se u smislu stila približava “L-finesse” dizajenrskoj temi, sa kopnene game japanske marke, prenete na nautičku flotu proizvođača.

Novopredstavljena jahta je bez premca, najveće transportno sredstvo ikada proizvedeno sa Lexus oznakama. Dugačka je 19,96 metara, dok širina iznosi 5,72 metra. Poseduje tri odvojene sobe, a na njoj prenoćište mogu pronaći najviše šest osoba.

Jedan od izvršnih potpredsednika Toyote, Šigeki Tomojama je bio zadužen za rukovođenje LY projektom. On je naglasio želju tima angažovanog na razvoju jahte usmerenu ka cilju da „predstavi viziju luksuznog životnog stila iz snova, kao i da prenese potencijal Lexusovog poimanja mobilnosti sa kopna na okean“.

Lexus LY650 je u osnovnoj postavci opremljen rednim šestocilindarskim dizel motorom marke Volvo (Penta IPS1200). Njegova zapremina iznosi 12,8 litara a u mogućnosti je da isporuči 588 kilovata snage, pre svega zahvaljući asistenciji dva turbo punjača, kao i jednom natpunjaču. Uz dodatnu uplatu, kupci mogu naručiti i verziju motora Volvo Penta IPS1350, koja isporučuje 735 kW.

Proizvodnja nove jahte japanske marke, LY650 će biti organizovana u kompaniji Marquis-Larson Boat Group, koja će biti zadužena i za pružanje postprodajnih usluga klijentima. Sedište ove kompanije se nalazi u selu Pulaski, odnosno u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

Lexus očekuje porinuće prvog primerka modela LY650 u drugom polugodištu naredne godine, nakon čega bi usledila svetska premijera pre nastupa 2020. godine.

(501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments