1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Teško je dugo sakrivati svoje pravo lice – Mask, marihuana i viski (Video)
Teško je dugo sakrivati svoje pravo lice – Mask, marihuana i viski (Video)
3

Teško je dugo sakrivati svoje pravo lice – Mask, marihuana i viski (Video)

403
3
Podelite sa prijateljima:

Akcije američke Tesle su danas doživele novi značajan pad vrednosti nakon serije, po kompaniju zlosrećnih događaja. Šta se sve dogodilo što je dovelo do ovakvih posledica?

Nedavno je Ilon Mask preko društvene mreže najavio transformaciju kompanije iz otvorenog akcionarskog društva u kompaniju koja nije listirana na berzi, što je pokrenulo niz nemilih događaja, uključujući i otvaranje istrage od strane američke Komisije za hartije od vrednosti.

Zatim je sinoć, tokom jednog intervjua sa američkim novinarom Džoom Roganom, Mask pronašao zabavu u ispijanju viskija i pušenju marihuane. Ovo je samo dolilo ulje na vatru sumnji javnosti da je Mask “rekreativni narkoman”, ako tako nešto uopšte može da se bude. Pride, ovim svojim nastupom nas je podsetio i na svoje sumnje da ljudski rod živi zapravo u nekakvoj simulaciji, “matriksu” i slično.

Pre nekoliko sati, kompanija Tesla je objavila da je finansijski direktor Dejv Morton napustio svoju poziciju i otišao iz firme, navodeći kao osnovni razlog za otkaz, preveliku pažnju koju javnost pokazuje o kalifornijskom proizvođaču čisto električnih automobila.

Ovaj događaj bi se mogao smatrati uobičajenim u poslovnom svetu gde je fluktuacija radne snage veoma izražena. Međutim činjenica je da je Morton na to ključno mesto u organizacionoj strukturi kompanije dospeo pre samo tridesetak dana. Dalje, izjava Mortona koja je dospela u javnost a u kojoj se poziva na previše publiciteta za kompaniju, koja svakako nije kontraindikacija za obavljanje dužnosti finansijskog direktora, deluje neverodostojno.

Razlog bi pre mogao biti pronađen u strateškom neslaganju sa načinom na koji kompanija funkcioniše i kako se poslovni događaji reflektuju kroz finansijske izveštaje.

Pored njega, kompaniju je napustila i šefica odeljenja za kadrove, Gebi Toledano, koja se praktično neće ni vraćati na posao nakon što je pre “Twitter afere” otišla na godišnji odmor.

Teslu danas napušta i Sara  O’Brijen, potpredsednik odeljenja za komunikacije, što je ranije i najavljeno.

(403)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mučenik … Ne može ni malo trave na miru da popuši …

Pomponije

Tipičan drogeraš

Bojan

Na stranu da li mi se pravci sviđaju ali je to čovek koji je napravio turbulencije na raznim poljima, te što se mene tiče može da bude napušen koliko kod želi.
Svaka mu čast.