1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Šarl Leklerk u Ferrariju od sledeće sezone
Šarl Leklerk u Ferrariju od sledeće sezone
1

Šarl Leklerk u Ferrariju od sledeće sezone

596
1
Podelite sa prijateljima:

Posle nekoliko meseci spekulacija, odluka je donešena. Šarl Leklerk će biti novi vozač Ferrarija od sledeće godine.

Danas (6. septembra 2018. godine), održan je sastanak na kojem je razmatrano ko će biti timski kolega Sebastijanu Fetelu sledeće sezone. Odluka je pala i mladi Monačanin će sledeće godine voziti za tim iz Maranela.

Ovaj potez znači da će Kimi Raikonen verovatno završiti karijeru vozača Formule 1 na kraju godine. Odluci su verovatno doprinela i dešavanja na trci u Monci prošlog vikenda, kada je Sebastijan Fetel bio vidno nezadovoljan ponašanjem Finca u kvalifikacijama i trci. Ipak ne treba zanemariti da je Leklerk cele ove sezone oduševljavao publiku širom sveta svojim ponašanjem na stazi. Sa slabašnim Alfa Romeo Sauberom, pravio je rezultate kao da je u znatno boljem bolidu, a Markus Erikson je u istom automobilu izgledao kao amater pored njega. Jasno je da Leklerk ima kvalitet i talenat za velike stvari u Formuli 1. Pitanje je samo kako će se tako mlad vozač snaći sa svim stvarima koje vožnja za Ferrari nosi sa sobom, kao i konstantnim pritiskom da mora da pobedi, jer tim iz Italije ne toleriše loše rezultate. Jedino bitno pitanje je kakav će odnos Ferrari imati prema Leklerku, da li će imati ulogu Botasa u Mercedesu ili će prema njemu orijentisati svoju budućnost u ovom sportu.

Ovim potezom, Ferrari je uredio nešto što vro retko radi,a to je da dovede mladog vozača da vozi za njih. Ipak i Ferštapen je mlad prešao u pobednički tim i dobro se snašao, tako da se i od Leklerka može očekivati isto. Kako sada stvari stoje, Formula 1 na pomolu ima vrlo interesantan rivalitet između Leklerka i Ferštapena u narednim godinama, a tu će biti i stalno prisutni Fetel i Hamilton.

Dušan Topić

(596)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Fetel sledeće godine završava karijeru