1. Home
  2. Vesti
  3. Koje dve vodeće luksuzne marke na američkom tržištu deli samo 58 prodatih vozila na godišnjem nivou?
Koje dve vodeće luksuzne marke na američkom tržištu deli samo 58 prodatih vozila na godišnjem nivou?
0

Koje dve vodeće luksuzne marke na američkom tržištu deli samo 58 prodatih vozila na godišnjem nivou?

780
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja luksuznih automobila na američkom tržištu, za dvanaestomesečni period koji se završava zaključno sa poslednjim danom avgusta, porasla je za svega 0,3%, što znači da je na ovoj teritoriji, u zadatom periodu, prodato ukupno 1,3 miliona vozila premijum marki.

Možda pomalo i mimo očekivanja spram ukusa američkih kupaca, vodeći proizvođači po broju prodatih automobila iz segmenta luksuznih vozila su Mercedes-Benz i BMW, koji će do kraja godine voditi krajnje neizvesnu borbu za prvo mesto na prodajnoj listi za 2018.

Trenutna razlika, kao što smo u naslovu napomenuli, je u korist štutgartskog proizvođača, a ovakvim ciframa, odnosno značajnom smanjenju razlike među liderima, doprineo je u većoj meri ogroman pad avgustovske prodaje Mercedesa (-20%), a manje rast broj prodatih primeraka sa BMW oznakama (+1%). U proteklih godinu dana, Mercedes je usrećio 199.215 vlasnika novih vozila, dok je BMW učinio isto sa njih 199.157.

Očekivano, krosoveri su najpopularnija kategorija vozila u avgustu, pa je njihov tržišni udeo, računajući samo premijum segment, u avgustu dostigao cifru od 53,6%. Najpopularniji bavarski krosover, prema prodajnim brojkama, već peti mesec neprekidno, je X3.

Na naslovnoj fotografiji se nalazi model marke koja je kralj prodaje meseca avgusta. Ipak, možda je jači motiv za postavljanje Lexusa na mesto naslovne fotografije, šeretska prirode redakcije AutoRepublike, odnosno navođenje dragih čitalaca na krivi trag.

(780)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments