1. Home
  2. Vesti
  3. Evolucija Honde NSX u pokretnim slikama (VIDEO)
Evolucija Honde NSX u pokretnim slikama (VIDEO)
0

Evolucija Honde NSX u pokretnim slikama (VIDEO)

264
0
Podelite sa prijateljima:

Prva generacija Honde NSX je u grupi poželjnih klasika, dok druga generacija i dalje evoluira.

Originalni NSX je bio fantastična demonstracija Hondinog inženjeringa, a prvi superautomobil u istoriji japanske marke je bez problema izazvao savremenike iz Porschea i Ferrarija.

Cars Evolution je kreriao još jedan sjajan video, u kojem možemo da ispratimo promene koje su se odigravale kroz vremensku liniju prve generacije, pa sve do tekuće evolucije aktuelne Acure NSX.

Jedna od fascinantnih i retkih varijanti NSX-a u videu je NSX-R GT. Ova verzija je bila ekskluzivno namenjena japanskom tržištu, sa homologacijom za učešće u Japanskom GT šampionatu (JGTC), sada poznatom kao Super GT. Proizvedeno je samo pet primeraka, a karakteriše ih gigantski krovni usisnik.

Što se aktuelne generacije tiče, Honda je išla na suptilno osveženje, a najveću mehaničku promenu čine amortizeri, koji su 26 odsto krući napred a 19 odsto nazad, što je doprinelo dve sekunde bržem krugu na Suzuki. Japanska kompanija je takođe prednju masku ukrasila bojom karoserije, uz finiš visokog sjaja koji je uokviruje. Tu su i mrežice na prednjim usisnim otvorima i zadnjem odbojniku. Paleti je dodata i „Thermal Orange Pearl“ boja karoserije i „Indigo“ plava boja kože u enterijeru.

Glasine kažu da evolucija NSX-a nije završena. Izveštaji sugerišu da bi „naoštreni“ NSX Type R mogao da bude na putu, a Honda razmatra i verziju sa otvorenim krovom.

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments