1. Home
  2. Vesti
  3. Ekskluzivno: Nissan od oktobra isključuje iz ponude motor zapremine 1,2 litra
Ekskluzivno: Nissan od oktobra isključuje iz ponude motor zapremine 1,2 litra
1

Ekskluzivno: Nissan od oktobra isključuje iz ponude motor zapremine 1,2 litra

579
1
Podelite sa prijateljima:

Prema preliminarnim i još uvek nepotvrđenim informacijama, zbog nemogućnosti homologacije prema novouvednim WLTP standardima, odnosno zbog prekomernih štetnih emisija u odnosu na nove zahteve, japanski proizvođač će tokom okotbra meseca sa evropskih prodajnih lista izostaviti modele koji koriste turbobenzinski agregat zapremine 1,2 litra.

Njega bi trebalo da zameni pogonska grupa koju su pre približno trinaest meseci predstavili Renault i Mercedes. Zapremina novog motora iznosi tačno 1.330 kubnih centimetara, a dolaziće u tri različite konfiguracije. Prva verzija će imati izlaznu snagu od 115 konjskih snaga uz 220 Nm obrtnog momenta, sledi TCe 140 koji nudi 140 konjskih snaga uz 240 Nm obrtnog momenta i može biti uparen i sa šestostepenim manuelnim menjačem, kao i sa sedmostepenom automatskom transmisijom. Najsnažnija varijanta novog motora je TCe 160 koji razvija 160 „konja“ i 260 Nm obrtnog momenta uz manuelni, odnosno 270 Nm uz automatski menjač.

Što se kupaca sa naših prostora tiče, ova vest znači jaču pregovaračku poziciju ukoliko vam se dopada neki od modela marke Nissan, koji ispod haube krije motor zapremine 1,2 litra. Prema našim iskustvima, kada se odlazeći motor, nalazi u krosoveru Qashqai,  snage je sasvim dovoljno za porodične vozače, posebno one flegmatičnog temperamenta.

Još jedan razlog za izbor modela sa ovim agregatom, pored veoma povoljne cene za koju verujemo da možete da ispregovarate, se krije u činjenici da će se na isporuku primeraka koji koriste motor razvijen u kooperaciji Renault grupe i Daimlera, čekati više meseci.

AutoRepublika

(579)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Taj novi 1,33 motor ( u sve tri varijante) se u ponudi renoa pojavio još prošle zime, u Scenicu. Čak i u Srbiji. Barem, u cenovnicima …