1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia Delta za 21. vek
Lancia Delta za 21. vek
0

Lancia Delta za 21. vek

3.18K
0
Podelite sa prijateljima:

U svetu automobila Singer ime igra veliku ulogu već neko vreme. Ova američka kompanija započinje svaki projekat sa Porscheom 911 u generaciji 964, a zatim prerađuje školjku i mehaniku upotrebom lakših materijala i najmodernijom tehnologijom. Iako završeni proizvod biva daleko skuplji nego najnoviji 911 koji Porsche proizvodi, kupci dobijaju najbolje karakteristike iz oba sveta.

Upoznajte Judženija Amosa, amaterskog trkača iz Italije koji ima u planu da uradi istu stvar sa Lancijom Deltom.

Lancia je originalno počela sa proizvodnjom verzije Delte koja je posedovala osam ventila (8v) pre nego što je prešla na motore sa šesnaest ventila koji su isporučivali 200 konjskih snaga. Ovaj legendarni automobil je dominirao u Grupi A Svetskog reli šampionata (WRC) sa šest titula u periodu od 1987. do 1992. godine.

Amos poseduje lepa sećanja na Deltu pošto je njegov otac imao u vlasništvu model iz 1991. godine i bio glavna inspiracija za takmičenje u auto-moto sportu. Posle 16v modela, Lancia je proizvela i dva Evo I i Evo II specijaliteta, a Amos želi da nastavi tamo gde je Evo III Viola prototip stao.

Iz tog razloga je osnovao Automobili Amos i uskoro će početi da prerađuje Delte 16v. On smatra da su Evo I i II preskupi da bi ih modifikovao pa veruje da bi 16v poslužio kao odlična baza. Svi automobili će biti prerađeni po pitanju širih krila, modernije elektronike i ogibljenja, potpuno novog enterijera i sitnih promena na prednjem delu automobila.

Automobili Amos trenutno sarađuje sa ostalim samostalnim kućama u proizvodnji prvog koncepta tako da je nepoznato koje će tačno modifikacije Delta pretrpeti. Kada koncept bude završen, biće predstavljen potencijalnim mušterijama, a kompanija se nada ograničiti proizvodnju na 15 jedinica. Svaka mušterija će morati da sačeka tri do četiri meseca na isporuku.

Ako Amos uradi jednako dobar posao kao Singer, nema sumnje da će Lancia ponovo biti u centru pažnje. Možda malo prekasno da se spasi ovaj nekada legendarni italijanski proizvođač, ali u isto vreme časni odlazak u istoriju.

(3176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments