1. Home
  2. Vesti
  3. Da li stvarno “Znaš šta biraš”? – restilizovana Škoda Fabia
Da li stvarno “Znaš šta biraš”? – restilizovana Škoda Fabia
6

Da li stvarno “Znaš šta biraš”? – restilizovana Škoda Fabia

1.39K
6
Podelite sa prijateljima:

Redizajnirana Škoda Fabija stiže u srpske prodajne salone za koji dan. Ovo smo saznali iz promotivnog materijala koji je distributer objavio na svojoj internet prezentaciji.

Lokalna premijera, nakon svetskog debija na Salonu automobila u Ženevi, će se održati sledeće subote uz besplatan koncert za “Beograđane”, popularne pevačice i promotivnog lica prodavca vozila marke Škoda, Goce Tržan.

Najavljena početna cena za popularni češki supkompakt iznosi 8.712 evra, što se može smatrati odličnom ponudom, ukoliko je verzija koja se nudi po toj ceni, opremljena istim brojem vazdušnih jastuka kao i ona koja je poslata na EURONCAP testove bezbednosti, na kojima je, doduše u verziji pre redizajna, dobila odlične ocene.

O ovoj veoma važnoj informaciji nismo mogli da saznamo ništa iz priloženih objava distributera, a pitanje je od velike važnosti, prevashodno zbog bezbednosti putnika. Naime, osnovna ponuda modela Fabia, pre restilizacije, nije uključivala, inače standardnu stavku bezbedonosne opreme koja se odnosi na posedovanje šest vazdušnih jastuka, zahvaljujući kojima je, između ostalog, i zaradila odlične ocene na testovima bezbednosti, već se kupcima nudila sa samo dva jastuka.

Ukoliko to bude slučaj i sa redizajniranom Fabijom, onda to znači da proizvođač i distributer tretiraju Srbiju kao evropsku Indiju, gde se na bezbednost ne obraća skoro nikakva pažnja.

Kako je reklamni slogan uz novu Fabiju “Znam šta  biram”, predlažemo vam da stvarno “saznate šta birate” pre nego što izaberete.

Nažalost, na kraju, pomalo je ironično što je baš ova pevačica izabrana da prenese poruku kupcima “Znam šta biram”.

(1388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Ako im je motivacija, Dacia nudi vise. 😀

Odesza

hmmm… Ova Škoda Fabia još je uvijek temeljena na staroj platfomi PQ (koja još datira iz Fabie 2,sa nekim elementima moderne MQB platforme. Možda netipično za Vag grupu,što svoje automobile temelji na starijoj tehnologiji (Fabia),no očigledno je tu jako dobra zarada,profit,pa se ide tim putem. Tako da se tu dovoljno uštedi i jednostavno se ne vidi razlog zašto da štede i na zračnim jastucima… No detaljno gledano,dotična Fabia dolazi sa odličnom karoserijom (šasijom) koja je po pitanju torzijske krutosti i pasivne sigurnosti jedna od najbolja u svojoj klasi. Da se laički izrazim po mome mišljenju bitna je čvrstoča putičkog prostora… Pročitaj više »

Odesza

Zvezdan Božinović, Apslotuno ste u pravu!
To što u doplati nude zračne jastuke nije pohvalno.Eventualno kao doplata bi trebao da bude zračni jastuk za koljena (noge) i stražnji bočni jastuci,no to bi također trebao polako biti standard,jer 2020 dolaze strahovito rigorozne procedure crash testa koji donosi EuroNcap.

moron

Taj srbistanski uvoznik je … Dno dna je suviše blaga kvalifikacija … Prošle godine je prodao preko 3.000 komada, a u odnosu na škode „u okruženju“, svaka je „zakinuta“ za 2-4 air baga (čak i superb L&K ima dva dva vazdušna jastuka manje od baznog active u SLO). Pa, računajte, „koliko je dobar“ na oko 10.000 jastuka manje ( godišnje)? Ako gledate navodnu serijsku opremu fabije (ili bilo kog drugog modela) na sajtu ( ili kataloge linkovane na sajtu ), stičete jedan utisak, veoma pozitivan, utisak o navodno bogatstvu serijske ( pa i bezbednosne ) opreme, a faktički su, U… Pročitaj više »

Nikola

Grub atak na bezbednost putnika pogotovo dece na zadnjoj klupi je nepostojanje 6 vazdusnih jastuka.Automobil malih dimenzija koji ide do 200 km/h sa mikromotorom od 115 KS sa 2 vazdusnih jastuka.Nonsens.Pogledajte kiu Rio ,I 20,Suzuki swift.opel corsu,fiestu.
.