1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Vision RS najavljuje novi „hot heč“ češke marke (VIDEO)
Škoda Vision RS najavljuje novi „hot heč“ češke marke (VIDEO)
1

Škoda Vision RS najavljuje novi „hot heč“ češke marke (VIDEO)

315
1
Podelite sa prijateljima:

Škoda nam priprema lepo iznenađenje za predstojeći Salon automobila u Parizu, gde će predstaviti novi konceptni model sa RS značkom.

Dva obećavajuća dizajnerska skeča su objavljena, koja bi mogla jasno da sugerišu da ćemo dobiti  „hot heč“ iz C segmenta u narednih par godina.

Doduše, detalji su još uvek siromašni, ali ono što znamo je da je Vision RS dugačak 4356 milimetara, širok 1810 i visok 1431 milimetar, uz međuosovinsko rastojanje od 2650 milimetara. Dotični tizeri pokazuju hedžbek sa petoro vrata u izrazito sportskoj karoserijskoj formi, sa naglašenim krovnim spojlerom i obiljem ugljeničnih vlakana. Naravno, već poslovično kada je o konceptima reč, točkovi su vidno prenaglašeni.

Identitet modela koji će na kraju dobiti RS tretman, kao što sugeriše koncept, još uvek nije obelodanjen, ali to i nije tako teško pretpostaviti. Naime, Škoda je prošlog meseca saopštila da će zamena za Rapid postati „Golfov rival“, tako da je više nego verovatno da je „tip“ o kome je reč upravo Vision RS, odnosno Škodina vizija GTI recepta.

Koncept ne samo što je duži i širi od postojećeg Rapid Spacebacka, već ima duži međuosovinski razmak. Kada se „sabere dva i dva“, uz usvajanje „RS“ bedža kao jasnog iskoraka u odnosu na prošlost, postaje jasno šta to Škoda priprema, i što će sigurno da obraduje mnoge.

Ovo će biti treći RS model u Škodinom portfoliju, koji bi mogao da uključi i Superb RS, ukoliko mu menadžment da „zeleno svetlo“. Potpuno električni RS je već najavljen, a možda na kraju krajeva gledamo upravo u njega (koncept nema vidljive završetke izduvnih cevi)?!

 

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Očito je da se u VAG politici mijenjaju „temelji“
Ono što je danas Volkswagen sutra će biti Škoda,što je za Škodu vanredno!