1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Polovina Volkswagenovih modela u Nemačkoj još nije dobila WLTP sertifikat
Polovina Volkswagenovih modela u Nemačkoj još nije dobila WLTP sertifikat
1

Polovina Volkswagenovih modela u Nemačkoj još nije dobila WLTP sertifikat

372
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen kaže da je samo polovina modela ukupne game u Nemačkoj u skladu sa novim ekološkim standardima, iz prostog razloga što su oni mnogo stroži.

Automobili u Evropskoj uniji moraju da se povinuju novoj „Globalnoj usklađenoj test proceduri za laka vozila“ (WLTP), počev od 1. septembra. Međutim, Volkswagen je dobio „zeleno svetlo“ od odgovarajućih organa za sedam od 14 glavnih modelnih linija.

„Novi testovi su glomazniji i potrebno je dva ili tri puta više vremena da se obave nego što je to bio slučaj ranije, jer čak i modeli iz limitiranih serija moraju da se testiraju separatno“, rekao je Tomas Can, šef prodaje i marketinga Volkswagen marke. „Meseci koji dolaze predstavljaju izazov za nas.“

VW-ov bestseler, Golf, upravo je među onim modelima koji čekaju na odobrenje od strane vlasti. Can je takođe rekao da očekuje da Golf dobije „zeleno svetlo“ do kraja septembra.

Očekuje se da se isporučivanje automobila kupcima nešto uspori tokom septembra i oktobra, da bi se ubrzalo u poslednja dva meseca ove godine.

„Očekujemo veoma dobru prodaju u decembru“, dodao je Can.

Proizvođači automobila, uključujući Daimler, Volkswagen i snabdevačku firmu Valeo, redukovali su prognoze koje se tiču profita, okrivljujući za to sporiju prodaju na globalnom planu, koja je delimično izazvana kašnjenjima u dobijanju sertifikata po novim standardima.

Analitičari iz Evercore ISI-ja su izjavili da će odlaganja prouzrokovana uvođenjem WLTP-a, koja sada doživljava Volkswagen, biti pod kontrolom jer nemački proizvođač nije pribegao značajnijim cenovnim popustima da bi održao tok prodaje.

Ipak, kašnjenja će prouzrokovati pad profita marke za oko dva odsto u trećem kvartalu, sa 5,5 odsto u drugom tromesečju, saopštio je Evercore.

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ma, neka oni to sada puste u prodaju, a ako posle prodju i WLTP, dobro je. Ako ne, nema veze. Još nisu usaglasili ni sva Euro 5 vozila, pa što moraju i WLTP normativ da polože…