1. Home
  2. Vesti
  3. Kia ProCeed – prvi tizer
Kia ProCeed – prvi tizer
1

Kia ProCeed – prvi tizer

322
1
Podelite sa prijateljima:

Kia se drži stare dobre oprobane devize „kud svi Turci, tu i mali Mujica“, ali uz jedan dodatni momenat koji pozdravljamo, a on se zove – shooting brake.

Naime, korejska marka je spremna za lansiranje treće generacije Ceeda, odnosno nama interesantnijeg ProCeeda, koji zamenjuje hedžbek kupe sa troje vrata. Novajlija će preuzeti formu atraktivnog „shooting brakea“, ali uz dodatnu dozu praktičnosti koju će obezbediti drugi par vrata.

Kia ProCeed koncept

Nadamo se da će Kia ispuniti obećanje da će serijski model ostati veran konceptu, predstavljenom na prošlogodišnjem IAA u Frankfurtu, te da neće napraviti takav promašaj kakav je BMW napravio sa novim Z4.

Ono što nam je trenutno „dozvoljeno“ da vidimo je zadnji deo novog Ceeda sa kompletnom LED trakom, rešenjem koje smo već videli kod nekolicine proizvođača. Doduše, postavka donekle imitira dizajn koncepta, ali očigledno u ublaženom maniru, svojstvenom serijskom modelu.

Još jedna vidna dizajnerska stavka je izražen krovni spojler sa inkorporiranim trećim stop svetlom, u trapezoidnoj formi. Dok je na regularnom hedžbeku i karavanu oznaka pozicionirana ispod levog klastera zadnje signalne grupe, naziv „Proceed“ se ponosno pruža duž centralnog pojasa zadnjeg dela automobila, što smo videli na Volkswagenovim modelima poput Atlasa, Arteona i T-Roca.

Kia kaže da je novi ProCeed „shooting brake“ sa petoro vrata kreiran, razvijen i konstruisan da bi pre svega zadovoljio ukuse evropskog kupca, na čije tržište i cilja. Tehničke specifikacije još uvek nisu poznate, ali je vrlo verovatno da će motori, menjači i tehnologija generalno, biti podeljeni sa hedžbekom i konvencionalnim karavanom.

Javna premijera je zakazana za 13. septembar na specijalnom događaju, dok će ona zvanična biti odigrana 2. oktobra na Salonu automobila u Parizu.

(322)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Shooting brake, fenomenalna ideja, predivan koncept. Uz Stinger, jedan od najlepših automobila u ponudi. Drugi modeli, onako…. ali ovaj koncept, pa i Stinger, izgledaju savršeno. Još da tehnologija proprati dizajn, a to će biti mnogo teže, i lepota jedna.