1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Fleksibilni naplaci otporni na rupe (VIDEO)
Fleksibilni naplaci otporni na rupe (VIDEO)

Fleksibilni naplaci otporni na rupe (VIDEO)

670
0
Podelite sa prijateljima:

Specijalizovane kompanije, Michelin i Maxion Wheels, zajedničkim snagama  rade na razvoju fleksibilnih felni, dizajniranih da spreče oštećenja koja najčešće nastaju kao posledica bliskih susreta točkova sa udarnim rupama i raznim vrstama neravnina na kolovozu.

Zajednički projekat je nazvan Acorus, a trenutno se nalazi u statusu ispitivanja koja bi trebalo da ishoduju odlukom o serijskoj proizvodnji.

Nova tehnologija točkova je kompatibilna sa svim vrstama pneumatika koji se trenutno mogu naći na tržištu. Koristi dva uska prstena izrađena od lake legure, kao i dve gumene prirubnice, montirane na centralnom delu naplatka. Ove dodatne komponente omogućavaju tu savitljivost koja je ključna karakteristika za prevenciju štete na točku.

Prema navodima proizvođača, testovi dosledno pokazuju dobre rezultate. Za razliku od pneumatika dimenzija 285/30 R21, koji pri brzini od 28 kilometara na čas, trpe deformaciju nakon prolaska preko rupe, nova tehnologija omogućava bezbedan prelazak preko iste, nezavisno od brzine kretanja vozila.

Na ovaj način, ne samo što se štedi “džep” vlasnika automobila, već se povećava i nivo bezbednosti na putu, s obzirom na to da vozač u svakom trenutku ima punu kontrolu nad vozilom, što nije slučaj kada su na četvorotočkašu montirani standardni točkovi.

Uostalom, pogledajte video klip iznad. Ipak, moraćemo još da sačekamo dan kada će se elastični naplaci naći u slobodnoj prodaji, s obzirom na to da još uvek nije izvesno kada će se to desti.

(670)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments