1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi električni automobil Mercedesa će biti predstavljen 4. septembra (Video)
Prvi električni automobil Mercedesa će biti predstavljen 4. septembra (Video)
0

Prvi električni automobil Mercedesa će biti predstavljen 4. septembra (Video)

171
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je danas na društvenim mrežama objavio prvi tizer video serijske verzije koncepta EQC. Ovo će ujedno biti prvi, potpuno električni automobil koji će nositi trokraku zvijezdu uz EQ oznaku, a postavlja se kao direktan protivnik Teslinom Modelu X, kao i nedavno lansiranom Jaguaru I-Pace.

Objavljeni video klip (iznad) nam otkriva jedan dio dizajna, koji otkriva da su se dizajneri i inženjeri nemačkog giganta itekako potrudili da konceptni model pretoče u realnost. Ono po čemu će se ovaj automobil najviše isticati na putu je sigurno LED svjetlosna traka postavljena čitavom širinom prednjeg dijela automobila.

Kako su ranije iz Mercedesa kazali, EQC će biti opremljen baterijom kapaciteta 70 kWh, zahvaljujući kojoj bi vozilo trebalo da posjeduje do 500 kilometara autonomije, a prosjek između dva punjenja bi trebao biti oko 400 kilometara.

Što se snage tiče, EQC je opremljen sa dva elektromotora, koji kombinovano isporučuju oko 400 konjskih snaga. Iz Mercedesa tvrde da će sprint do “stotke” trajati nešto kraće od 5 sekundi, ali ništa ne možemo znati zasigurno do zvaničnog predstavljanja koje će se desiti 4. septembra.

Da li se zbog ulaska velikih igrača, poput Mercedesa sa EQC i Audija sa dolazećim E-Tron, Ilonu Musku tresu koljena, to ostavljamo sami da procjenite. Ono što je sigurno jeste da će ovo biti ogroman udarac za, trenutno najvećeg proizvođača električnih automobila, Teslu.

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments