1. Home
  2. Sajmovi
  3. Saloni automobila
  4. Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta osvojila Pebl Bič
Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta osvojila Pebl Bič
1

Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta osvojila Pebl Bič

430
1
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo 8C u Touring karoseriji, sveže je restaurirana, tako da ne čudi da je dobila prestižno „Best of Show“ prizanje na čuvenoj automobilskoj izložbi u Kaliforniji.

Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta, najlepši je četvorotočkaš na Izložbi elegancije u Pebl Biču (Pebble Beach Concours d’Elegance).

Ovo je prvo javno pojavljivanje dotičnog automobila nakon temeljne restauracije. Doduše, titule u Pebl Biču su osvajane i u prošlosti, poput priznanja za „Najelegantniji zatvoreni automobil 2001.“. Ipak, vlasnici, Dejvid i Džini Sidorik sa Beverli Hilsa, vratili su ka nakon toga u specifikacije sa Salona automobila u Berlinu 1938.

Ne samo što je 8C tehnološki najnapredniji model svog vremena, već je primerak koji je u vlasništvu Sidorikovih u najelegantnijoj Carozzeria Touring karoseriji.

„Ovaj automobil je jedan od pet napravljenih a nedavno je kompletno restauriran, što je zahtevalo ogroman trud i posvećivanje svih koji su bili uključeni u proces“, rekao je Dejvid Sidorik. „Osećaj je sjajan, pobediti u Pebl Biču i dobiti Rolex časovnik. Jedva čekam da ga ponosno nosim.“

Ova Alfa je bila u centru zbivanja automobilske javnosti kada je lansirana, a predstavljena je premijerno na Salonu automobila u Parizu 1938. Nakon toga se pojavila u nekoliko tadašnjih magazina, kao i u prodajnoj brošuri Alfe, gde je označena kao „Coupe Leggero“.

Smatra se da se nalazila u Nemačkoj do 1956., kada je uvezena u SAD. Automobil je restauriran devedesetih godina, što je rezultiralo prvom Pebl Bič titulom, ali je poslednja restauracija značajno podigla standarde, tako da „Best of Show“ titula ne čudi.

„Pebble Beach Best of Show“ pobednike je uvek bilo veoma teško predvideti, što je bio slučaj i ovoga puta, jer su pratioci Talbot Lago T26 Grand Sport Figoni Fastback Coupe iz 1948., u vlasništvu Roberta Kudele iz Češke Republike i Duesenberg J Murphy Town Limousine iz 1929., koji pripada Lehrman kolekciji, i drugi put učestvuje na Pebl Bič izložbi.

Talbot Lago T26 Grand Sport Figoni Fastback Coupe iz 1948.

Pebl Bič se održava od 1950. godine, inicijalno po evropskom modelu, koji se koncentrisao na nova vozila. Ipak, 1955., fokus je premešten na kolekcionarska vozila, a kasnije i značajne trkačke primerke, što je primer koji su sledile i druge izložbe.

Fotografije: David Lillywhite i Dirk de Jager

 

(430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Roberto

2.9 redni osmak 180 konja, 1200 kg, 1938 godina