1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Najplaćeniji vozači u Formuli 1
Najplaćeniji vozači u Formuli 1
0

Najplaćeniji vozači u Formuli 1

8.15K
0
Podelite sa prijateljima:

Iako ima veliku prednost u generalnom plasmanu i na pragu je da osvoji četvrtu titulu u poslednjih pet sezona, Luis Hamilton ipak nije najplaćeniji vozač u Formuli 1.

Vozač Mercedesa je nedavno potpisao novi ugovor od nemačkim timom po kojem bi trebao da zarađuje oko 51 miliona dolara godišnje, ali u 2018. sezoni najveću zaradu ima Sebastijan Fetel. Dok ugovori u velikoj meri zavise od rezultata i bonusa, vozači ipak imaju i zagarantovan deo. Ovo je lista najplaćenijih vozača u Formulu 1 za 2018. sezonu.

Na prvom mestu se nalazi spomenuti Fetel koji je u prvoj godini novog trogodišnjog ugovora. On će ove sezone zaraditi garantovanih 50 miliona dolara da bi garantovani deo u naredne dve sezone iznosio 30 miliona dolara uz očekivane bonuse.

Iza njega se nalazi Hamilton sa garantovanom platom od 31 miliona dolara. Međutim, britanski vozač se može pohvaliti i sa visokim bonusima na osnovu vrhunskih rezultata pa bi sledeće godine, kada novi ugovor stupa na snagu, mogao da zaradi i do 70 miliona dolara.

Ferrari ne žali novac za vrhunske vozače što potvrđuje i podatak da Kimi Raikonen zarađuje 40 miliona dolara godišnje. Finski vozač je u poslednjoj godini ugovora i teško je očekivati da će biti u timu i sledeće sezone.

Fernando Alonso je najavio penzionisanje posle ove sezone, ali dok se to ne desi on će zaraditi dodatnih 30 miliona dolara.

Slede Valteri Botas (12 miliona), Maks Ferštapen (10 miliona), Stofel Vandorn (7 miliona), Danijel Rikijardo (6 miliona), Niko Hulkenberg (5.5 miliona) i Serhio Perez (5 miliona). Na dnu liste se nalazi Šarl Lekler sa godišnjom zaradom od 150.000 dolara.

AutoRepublika

(8148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments