1. Home
  2. Vesti
  3. Dve nedelje stara vest o dva, dve decenije zapuštena Lamborghinija i Ferrarija
Dve nedelje stara vest o dva, dve decenije zapuštena Lamborghinija i Ferrarija
0

Dve nedelje stara vest o dva, dve decenije zapuštena Lamborghinija i Ferrarija

828
0
Podelite sa prijateljima:

Uobičajeno da bake i deke poseduju brojne predmete i sitnice, razasute po tavanima, dvorištima i garažama. Uvek nam osmeh na lice izmami kada negde pronađemo deo njihove zaostavštine, posebno ako takve stvari isplivaju godinama nakon što nas napuste.

Nekim članovima redakcije u nasledstvo je ostao popularni Fića, garaža sa krovom od materijala na bazi azbesta, IMT 533… Ali, nažalost, niti jedan od nas nije pronašao bakin i dekin Lamborghini a još manje Ferrari.

Jedna takva unuka na ovom svetu ipak postoji. U bakinoj garaži je otkrila napušteni i prašnjav primerak modela Lamborghini Countach, a pored njega i Ferrari 308, čija je vrednost procenjena na skoro 100.000 evra.

Ime srećnog pronalazača, nije otkriveno u prvom trenutku. Poznato je bilo samo da je korisnica Reddit društvene mreže, jer je objavila fotografiju belog automobila, uz propratni komentar: “Uprkos prašini i rđi, bakin Lamborghini Countach iz 1981. godine je najatraktivniji.”

Brojne kolege sa Reddita su molile za još fotografija uz sijaset pitanja od kojih se najviše njih odnosi na nevericu da niko za ove automobile nije znao tokom decenija.

Njihova znatiželja nije ostala bez reakcije. Odgovorila im je unuka, po imenu Eriegin:

“Moj pokojni deka je tokom 1989. godine, kupio ove egzotične automobile zbog toga što je posedovao kompaniju za iznajmljivanje četvorotočkaša. Umesto da ih proda, deda ih je čuvao u garažama koje prokišnjavaju, ili još gore, napolju. Ne pitajte me zašto… Pojma nemam.”

Zatim je dodala sledeće:

“Da raščistimo nešto odmah. Ovo nisu, niti verujem da će ikada biti moji automobili. Nisu na prodaju, barem ne još uvek. U ovoj garaži su proveli manje od 15 godina, I svi smo znali da su tu, tako da nije bilo nekog velikog iznenađenja. Momak koji se vidi na fotografijama je moj dečko. Želeo je da proceni stanje Countacha, i da čuje zvuk motora.”

“Srećna sam da su fotografije izazvale toliko uzbuđenja među ljubiteljima automobila. Baka mi je dobrodržeća, nije senilna. Živi tiho, trudi se da stalno nešto radi. Ovi automobili nisu, i ne verujem da će ikada biti moji”.

Da dodamo da se Countach proizvodio nekih petnaest godina. Modeli LP400 i LP 400S ostaju među najtraženijim kolekcionarskim primercima. Krasi ih retkost i izvanredan dizajn.

O tome kako je Countach dobio ime, možete pročitati informacije iz prve ruke.

(828)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments