1. Home
  2. Vesti
  3. Opel GT X Experimental – najava budućnosti marke (GALERIJA)
Opel GT X Experimental – najava budućnosti marke (GALERIJA)
0

Opel GT X Experimental – najava budućnosti marke (GALERIJA)

169
0
Podelite sa prijateljima:

Opel budućnosti ima električni pogon i autonomno upravljanje.

Prošlog meseca, nemačka marka je lansirala „tizer“ novog koncepta, dizajniranog u cilju najave budućih modela kompanije. Sada je veo podignut s dotične studije, a ona dolazi u vidu atraktivnog, kompaktnog, električnog SUV kupea. Naziv mu je Opel GT X Experimental, a ideološki je naslednih Monza i GT koncepata.

Novi konceptni automobil počiva na lakoj arhitekturi a dugačak je tek 4.063 milimetra. Točkovi su od 17 cola sa ciljem da se poboljša komfor, mada naplaci vizuelno izgledaju veći. Pogon je naravno električni, koji koristi usluge kompaktne litijum-jonske baterije nove generacije od 50 kWh sa mogućnošću induktivnog punjenja.

Opel nas takođe (sa zadovoljstvom) obaveštava da GT X Experimental ne pretenduje da ponudi potpunu autonomnu vožnju, već funkcije 3. nivoa. Pojednostavljeno, to znači da će posedovati sve atribute autonomne vožnje, s tim što vozač mora biti u prilici da interveniše po potrebi.

Koncept takođe najavljuje novi dizajnerski jezik. Logo u vidu munje je u centru zbivanja na prednjem delu, dok forma zadnjih svetala imitira rešenje primenjeno na anfasu.

Minimalistička forma se nastavlja i u unutrašnjosti. Kabina je prozračna, sa staklenom sekcijom koja obuhvata vetrobran i krov. Armaturnom tablom naravno dominira veliki ekran info-zabavnog sistema sa skrivenim otvorima za ventilaciju, dok dva manja ekrana emituju sliku iz bočnih kamera, koje su tu umesto tradicionalnih retrovizora.

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments