1. Home
  2. Vesti
  3. Novi talas otpuštanja u Volkswagenu povodom dizel skandala
Novi talas otpuštanja u Volkswagenu povodom dizel skandala
5

Novi talas otpuštanja u Volkswagenu povodom dizel skandala

378
5
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa planira da otpusti grupu inženjera i menadžera, umešanih u dizel skandal, javljaju nemački mediji.

Bivši šef razvoja u Volkswagenu, Hajnc-Jakob Nojser, najviši je pozicionirani zaposleni među šestoricom koja će „dobiti nogu“, izvestili su Handelsblatt i Bild am Sonntag.

Tužioci u Brunsviku i federalnoj jedinici Donjoj Saksoniji, gde se nalazi sedište VW grupe, izdvojili su „unutrašnji krug“ od 39 zaposlenih u okviru istrage. Očekuje se još jedan talas otpuštanja, piše Handelsblatt.

Nojser, koji je suspendovan od 2015., takođe se suočava sa optužbama u SAD. On je među šest funkcionera koje je Američko ministarstvo pravde dovelo u vezu sa lažiranjima na testovima, u januaru 2017.

Volkswagen je saopštio nemačkim medijima da neće komentarisati dotične izveštaje, navodeći svoju dužnost da kao poslodavac zaštiti privatnost svojih zaposlenih.

 

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MaPe

Jel se Zoran vratio sa godisnjeg, ako nije, vracajte ga odmah!? 🙂

moron

malo je to.

Slavko

Povodom dizelgejta, jel ijedno vozilo u Srbiji pozvano u servis na pregled/prepravku? 😀

Mad Max

Jeste, većina vlasnika VW-a ga dodatno doradi da bolje dimi po čip servisima u Srbiji. Oni (čip majstori i VW genijalici) su odavno tvrdili da fabrike nemaju pojma oko finalne dorade 🙂

Renault Terminator

Ajmo,zatvaraj fabriku lazi,prevare i obmane.