1. Home
  2. Liste
  3. 21+ automobilski dragulj na ovogodišnjem Monterey Car Week događaju
21+ automobilski dragulj na ovogodišnjem Monterey Car Week događaju
1

21+ automobilski dragulj na ovogodišnjem Monterey Car Week događaju

225
1
Podelite sa prijateljima:

Ovogodišnji Pebble Beach Concours d’Elegance i Monterey Car Week će ugostiti zaista fascinantne automobile, uključujući i novi BMW Z4.

Pebble Beach Concours d’Elegance je jedna od najekstragavantnijih automobilskih manifestacija na svetu, a ovogodišnji događaj će biti među najboljima ikada, jer su najavljene neke superatraktivne premijere.

Tu će se pojaviti imena poput BMW-a Z4, Bugatti Diva i Lamborghini Aventadora SVJ. Međutim, to nije sve!

Audi PB-18 e-tron

Proizvođač iz Ingolštata će skinuti veo sa koncepta električnog superautomobila, i to 26. avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance. Ono što znamo je da bi elementi dizajna trebalo da budu preuzeti sa R18 trkača. Na ostale informacije ćemo morati malo da sačekamo.

Acura (Honda)

Japanska marka je obećala da tokom nedelje u Montereju dolazi sa jednim debitantom. Međutim, još uvek nismo sigurni o čemu je reč, mada sama priroda događaja sugeriše da će svetlost dana ugledati NSX Type R.

Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

Nedelja automobila u Montereju privlači automobilske entuzijaste sa veoma dubokim džepovima, što ih čini idealnim klijentima za recimo neki Bentley, posebno kada mu se ekskluzivnost ogleda u ograničenoj dostupnosti.

W.O. Edition by Mulliner slavi stogodišnjicu kompanije, a reč je o luksuznoj limuzini u crnom „oniks“ finišu, odgovarajućim točkovima i hromiranom akcentu koji se pruža sredinom haube motora.

BMW Z4

Bavarski roudster je definitivno najznačajnija premijera na ovogodišnjoj Nedelji automobila u Montereju. Međutim, po mnogima, finalni dizajn, sudeći po procurelim slikama, bi mogao da bude razočaravajući, ali hajde da sačekamo skidanje vela za konačni sud.

BMW M8 Gran Coupe koncept

Ovo je ujedno severnoamerička premijera atraktivnog BMW-ovog koncepta, nakon što je predstavljen u Evropi. On je prethodnica buduće luksuzne kupe-limuzine.

Brabham BT62

Ovaj superautomobil sa cenovnom etiketom od 1,3 miliona dolara takođe ima svoj severnoamerički debi. Biće izložen na nekoliko događaja, uključujući Michelinov štand na Laguna Seca szati, McCall’s Motorworks Revival i Exotics on Cannery Row.

Izložbeni primerak dolazi u tamno zelenom finišu sa zlatnom „livrejom“ koja evocira na automobil Dena Gurnija sa VN Francuske 1964., prvi pobednički bolid za Brabham.

Bugatti Divo

Proizvođač ultraluksuznih i ultrabrzih četvorotočkaša će svoj novi model predstaviti 24. avgusta. Detalji su i dalje sirmašni, ali ono što znamo je da će Divo krasiti ekstreman vertikalni aerodinamički pritisak, kao i da je agilan i okretan.

S obzirom na cenu od 5 miliona evra, za očekivati je da nešto posebno bude ispod te svetlo plave plahte.

Bugatti Chiron Sky View

Pored Diva, Bugatti će predstaviti i Chiron sa novim Sky View krovom. Ova opcija podrazumeva dve individualne sekcije iznad glava vozača i suvozača. Ovi paneli obezbeđuju više prirodnog svetla unutar kabinskog prostora, ali i više prostora za glave za oko 2,5 centimetara.

Byton K-Byte

Automobilsko izobilje lukuza na Nedelji automobila u Montereju se čini kao čudno mesto za premijeru priuštivog električnog koncepta, ali kineski Byton smatra da je ovo savršeno mesto za predstavljanje K-Bytea.

Sa procenjenom osnovnom cenom od 45.000 dolara, Byton namerava da ulaznu verziju ponudi sa baterijom od 71 kWh i elektromotorom sa 275 ks. Više pozicionirani model bi koristio usluge baterije od 95 kWh uz 480 konja „na tapetu“.

Ferrari 512 S Modulo

Džejms Glikenhaus je kupio Ferrari 512 S Modulo 2014. godine, a u međuvremenu ga je i restaurirao. Ovoj jedinstvenoj i fascinantnoj mašini je udahnut novi život. Sada Glikenhaus planira da ovaj raritet na četiri točka predstavi i na Nedelji automobila u Montereju.

Hennessey Venom F5

Američki proizvođač obećava da će u Kaliforniji predstaviti „veoma posebno viđenje“ F5 hiperautomobila 24. avgusta. Spekuliše se da je reč o motoru, a reč je o 7,4-litarskom twin-turbo V8 sa oko 1.600 ks.

Infiniti Prototype 10 Concept

Japanska marka nastavlja priču prošlogodišnjeg retro Prototypea 9 sa futurističkim Prototypeom 10. Skečevi sugerišu da se radi o dizajnu kojeg karakterišu oštri, „isklesani“ uglovi.

Lamborghini Aventador SVJ

Novi Lambo je već uknjižio rekord na Nordšlajfeu u konkurenciji serijskih automobila, a da još uvek nije imao oficijelnu premijeru.

Veliki događaj je zakazan za 23. avgust.

Mercedes-Benz Aesthetics Progressive Luxury Concept

Na Izložbi elegancije u Pebl Biču (Pebble Beach Concours d’Elegance), Mercedes-Benz će skinuti veo sa koncepta koji nosi prilično haotičan i nemaštovit naziv – Aesthetics Progressive Luxury.

Ono što se za sada zna u vezi sa ovom mašinom dolazi iz „tizer“ video klipa. Čini se da je reč o retro inspirisanom roudsteru, koji je neke elemente stajlinga preuzeo od „grand prix“ trkača iz tridesetih godina prošlog veka. Takođe, Mercedes je najavio da se radi o električno pogonjenom automobilu.

Nissan

Japanska marka u Kaliforniju dolazi sa ekipom važnih trkačkih automobila i nekim serijskim raritetima, uključujući 300ZX Turbo, koji je pobedio u svojoj klasi na Le Manu, Pol Njumenov pobednički 300ZX Turbo iz SCCA GT-1 šampionata, GTP ZX-Turbo i R382, koji je trijumfovao na VN Japana 1969.

Nissan R390 GT1

Pored ovih najuzbudljivijih modela koji će biti predstavljeni, naći će se i unikatni R390 GT1 superautomobil. On je bio homologacioni model za trkanje u 1997. Krasi ga centralno postavljeni 3,5-litarski V8 sa 550 konja, uz maksimalnu brzinu od 355 km/h.

Naravno, tu će biti i Italdesign GT-R50.

Polestar 1

Bivša Volvoova performantna divizija, a sada zasebna marka, predstaviće Polestar 1, atraktivan kupe pogonjen uz pomoć dva elektromotora i 2,0-litarskim četvorocilindrašem sa turbo punjačem i kompresorom. U zbiru, ovaj poželjan automobil isporučuje 600 ks i 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prodaja bi trebalo da počne 2019.

Porsche na „The Quailu“

Ukoliko ste ljubitelj Porsche, onda je ovogodišnji „The Quail“skup automobilskih entuzijasta u Montereju kao stvoren za vas. Na ovom događaju će se proslaviti 70 godina ikone, Porschea 356. Održaće se takođe i „The Alois Ruf Reunion“, sa akcentom na neverovatne kreacije ove tjunerske kuće, poput fascinantnog Yellowbirda.

Singer

Znamo da Singer namerava da u Monterej doveze „dinamičnu i laku“ studiju, ali postoji šansa da ovi majstori dorade Porschea takođe prirede i jedno iznenađenje.

Ova kalifornijska firma je iskoristila „The Quail“ skup i ranije, kao mesto na kojem je predstavljala svoje nove kreacije. Možda će se to desiti i sada.

SSC Tuatara

Nakon predstavljanja inicijalnog koncepta 2011., SSC Tuatara će konačno imati kompletnu premijeru na travnjaku Izložbe elegancije u Pebl Biču. Kompanija je svom superautomobilu namenila 6,9-litarski V8 twin-turbo sa 1.370 ks i 1.733 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Mercedes-Benz CLK-GTR AMG

RM Sotheby će imati to zadovoljstvo da organizuje aukciju za ovaj redak homologacioni model. Procenjena vrednost gravitira između 4,25 i 5,25 miliona dolara. Ovo je 9. od 25 serijskih modela, a prešao je manje od 1.500 kilometara.

Aston Martin DP215

Aukcijska kuća, koja će pomoći da se pronađe novi vlasnik prethodno navedenog modela, takođe će „na doboš“ staviti još jedan raritet. Reč je o Aston Martinu DP 215, a očekuje se dostizanje cene između 20 i 25 miliona dolara. Ova mašina ima tu čast da je prva koja je probila barijeru od 300 km/h na Le Manu. Zapravo, „rasturila“ je, jer je na Mulsanne pravcu dostigla čitavih 320 km/h 1963. godine.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Svaka cast Singeru.