1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Pjer Gasli u Red Bullu
Pjer Gasli u Red Bullu
0

Pjer Gasli u Red Bullu

198
0
Podelite sa prijateljima:

Red Bull je potvrdio da će Pjer Gasli biti timski kolega Maksa Ferštapena u „prvom“ F1 timu, umesto Danijela Rikijarda.

Gasli trenutno vozi za „juniorski“ Toro Rosso, a debitovao je prošle godine na VN Malezije, da bi bio promovisan u standardnu postavu ove sezone.

U Bahreinu je bio četvrti, što je najbolji Hondin rezultata od povratka u Formulu 1 2015. godine. Od tada, bio je sedmi u Monaku i šesti u Mađarskoj, glatko nadmašivši timskog kolegu, Brendona Hartlija.

Kada je Rikijardo objavio šokantni prelazak u Renault, Gasli se nametnuo favorit za upražnjeno mesto.

McLaren je prošle nedelje saopštio da je potpisao ugovor sa Karlosom Saincom, koji je bio jedini relevantan rival Gaslija za popunjavanje Rikijardovog mesta. Gaslijev prelazak je sada zvanično potvrđen jer je McLarenu bila potrebna dozvola od Red Bulla da angažuje Sainca.

Šef „crvenih bikova“, Kristijan Horner, rekao je da je Gaslijevo „zvezdano izdanje“ ove godine „unapredilo njegovu reputaciju i lansiralo ga među najatraktivnije mlade vozače u auto-moto sportu“.

Ono što je takođe pozitivno je što će Francuz doneti iskustvo sa Hondinim motorima, koji će pogoniti Red Bullove bolide od sledeće godine.

„S obzirom da je Pjer najpre ušao u Formulu 1 sa Scuderia Toro Rossom pre manje od godinu dana, on je bez sumnje dokazao svoj talenat, kojeg je Red Bull negovao još od početaka njegove karijere“, rekao je Horner. „Jedva čekamo da Pjer donese svoju brzinu, veštinu i odnos prema timu naredne sezone.“

Gasli je jedni vozač Red Bulla koji je osvojio titulu u nižem rangu, jer je GP2 šampion iz 2016. Zatim je premešten u Super Formulu, praktično na čekanju za dobijanje šanse u Formuli 1. On je svoj brz ulazak u elitnu seriju opisao kao „san koji se ostvario“.

„Još od kada sam bio u Red Bullovom programu za mlade vozače 2013., moj cilj je bio da se trkam za ovaj tim“, rekao je Gasli. „Ova sjajna šansa je novi korak ka ostvarivanju ambicije da osvajam velike nagrade i takmičim se u svetskom šampionatu.

Red Bullov cilj je uvek da se bori za titule i pobede, a to je ono što ja želim.“

Gasli je takođe rekao da je zahvalan Toro Rossu i šefu tima, Francu Tostu, kao i da želi da uradi sve što može da im donese sezonu za slavlje.

 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments