1. Home
  2. Vesti
  3. Isuzu D-MAX i MU-X (2020.) debituju sledeće godine
Isuzu D-MAX i MU-X (2020.) debituju sledeće godine
0

Isuzu D-MAX i MU-X (2020.) debituju sledeće godine

167
0
Podelite sa prijateljima:

U razgovoru sa tamošnjim novinarima, tokom održavanja manifestacije u Melburnu, Nacionalna izložba terenskih vozila 4×4 (National 4×4 Outdoors Show), rukovodilac flotne prodaje vozila marke Isuzu, za teritoriju Australije, Kevin Grifits je nagovestio da će se predstavljanje naredne generacije vozila ovog proizvođača dogoditi u drugom delu sledeće godine na Tajlandu.

Pored toga, Grifits je izjavio da će se dva modela dodatno distancirati u smislu prilagođenosti različitim ciljnim grupama među kupcima, naglašavajući da će model MU-X u toj postavci biti rafiniraniji u odnosu na rođaka koga će krasiti grublji stil.

„Predstavljanje oba modela će se dogoditi u isto vreme,“ rekao je on, „Bićete u prilici da vidite značajnije stilske razlike između naša dva modela“.

Potez proizvođača je uslovljen preferencijama kupaca koji su iskazali želju da vozilo sa mogućnošću prevoza do sedam putnika bude rafiniranije. U skladu sa tim, Isuzu MU-X bi trebao da se uspostavi kao ozbiljna konkurencija modelima poput Hyundaija Santa Fe i Toyote Kluger.

Od tehnoloških novotarija, koje nisu bile dostupne na aktuelnim modelima, novi MU-X i D-Max će osedovati paletu sistema asistencije vozaču, u prvom redu adaptivni tempomat i Apple CarPlay opciju konektivnosti. Grifits je istakao neophodnost držanja koraka sa konkurencijom, kako bi vozila marke Isuzu ostala kompetitivna.

„Sva kretanja na tržištu ukazuju na rastuću konkurenciju, pa moramo nešto da učinimo po tom pitanju, ili ćemo jednostavno početi da zaostajemo za rivalima,“ naveo je on.

U tom smislu, da navedemo da se neposredno nakon Isuzuove premijere, očekuje debi potpuno novog modela Mazda BT-50. Ovo naglašavamo zbog činjenice da su iz obe kompanije, tokom jula 2016. godine, stigla obaveštenja za javnost u kojima se indikuje međusobna saradnja proizvođača. To znači da će Mazda najverovatnije raskinuti dugogodišnji partnerski odnos sa Fordom.

Saradnja između dva japanska proizvođača bi trebala da se odvija tako što bi Isuzu razvio i proizveo novi D-Max na Tajlandu, a zatim bi dizajnerska rešenja, kao i šasiju i pogonski sklop, trebao da uz naknadu ustupi Mazdi, koja bi kupljena rešenja primenila na sledećoj generaciji modela BT-50.

Ovakav komercijalni dogovor je veoma nalik na sporazum koji su sklopili Nissan i Renault za svoje modele Navara i Alaskan. Čak bi i dogovor Nissana i Mercedes-Benza, a u vezi sa Navarom i X klasom, mogao da se podvede pod slične aranžmane. Ipak, za razliku od drugih proizvođača, Mercedes nudi kao opciju i V6 turbodizel agregat u svom “premijum” pikap kamionetu.

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments