1. Home
  2. Vesti
  3. Tablet postavka nove generacije Mercedes-Benza GLE (FOTOGRAFIJE)
Tablet postavka nove generacije Mercedes-Benza GLE (FOTOGRAFIJE)
0

Tablet postavka nove generacije Mercedes-Benza GLE (FOTOGRAFIJE)

3.90K
0
Podelite sa prijateljima:

„Tablet stil“ dobija novu dimenziju sa Mercedes-Benzom GLE.

Nove špijunske fotografije koje je objavio Car News China, obezbeđuju dobar uvid u unutrašnjost nove generacije GLE klase. Dotični prototip je praktično bez kamuflaže, izuzev izolir trake kojom je prelepljen logo na volanu.

Mercedesov pravac je jasan: veliko kućište u vidu tableta koje kombinuje digitalnu instrumentaciju i funkcije info-zabavnog sistema. Kontrolna platforma osetljiva na dodir se nalazi na centralnoj konzoli, dok se trapezoidni HVAC ventilacioni otvori nalaze s obe strane displeja, dok su četvrtastiji na centralnom grebenu. Multifunkcionalni volan krase atraktivni metalni dugmići.

Na ranijim špijunskim fotografijama se mogao videti ekran kada je uključen. Uprkos futurističkoj formi, instrumenti su zadržali tradicionalnu, cirkularnu postavku, sa dodatnim podacima u centru klastera. Očigledno je da Mercedes želi malo i da se drži tradicije, ali s druge strane, čemu onda sva ta digitalizacija, kada brzinomer i obrtomer izgledaju kao ranije?

Nova generacija GLE klase će deliti tek par zavrtanja sa postojećim modelom. Naime, novajlija počiva na Mercedes High Architecture platformi, koja je 80 milimetara duža od postojeće. U nižim paketima opreme, štutgartski SUV će koristiti regularne čelične opruge, dok će opciono biti dostupno vazdušno ogibljenje.

Mercedesovi inženjeri su akcenat stavili na sposobnosti kada je terenska vožnja u pitanju, tako da je Active Body Control sistem unapređen. Off-Road Plus postavka podiže ogibljenje za gotovo 50 milimetara.

GLE će biti dostupan sa širokom lepezom dostupnih agregata. Tu će biti GLE 450 sa novom kombinacijom 3,0-litarskog šestocilindraša i elektromotora. Za prenos snage je zadužen devetostepeni automatski menjač, koji pogonsku silu šalje na sva četiri točka. Opcioni reduktor je rezerisan za ljubitelje terenskih avantura. AMG verzije će stići nešto kasnije, a premijeru GLE-a očekujemo u toku ove godine.

Izvor: Car News China

 

(3896)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments